Прекрасен ум.
iPhone 8 го претставува целосно новиот стаклен дизајн. Најпопуларната камера во светот (сега дури и подобра). Најмоќниот и паметен телефон во историјата. Лесно безжично полнење. И додадена реалност со комплетно нови искуства. iPhone 8. Новото поколение на iPhone.
Дизајн
iPhone направен
од стакло.
Стакло од крај
до крај
Најиздржливото стакло кај паметен телефон досега - од напред и позади. Рамка во боја од алуминиум и со квалитет од авионската индустрија. Нови премази во астро сива, сребрена и златна боја.
Отпорност на
вода и прашина
Прецизно изработен за да издржи вода и прашина.1
Безжично полнење
Стаклената задна страна овозможува лесно безжично полнење.2
Две големини
Нов 4.7-инчен и 5.5-инчен Retina HD екран. 3
Retina HD дисплеј
Retina HD.
Веќе со True Tone.
Целосно нов
дисплеј
Поубав од било кога Retina HD дисплеј. Со вистински тон, широк опсег на бои и 3D допир.
True Tone
Технологијата True Tone автоматски го прилагодува балансот на белата боја на светлото. Така што, без оглед на ситуацијата, сликата е радост за око.
Неверојатни
бои
Со широк спектар на бои и најдобра боја во индустријата, сè на екранот изгледа посветло и пореално.
Широк
агол на гледање
Пиксели со двоен домен, можете да го видите екранот речиси од било кој агол.
Камери
Најпопуларната
камера во светот.
Сега уште подобра.
Чисто нов
сензор
iPhone 8 нуди софистицирана 12MP камера. Со поголем и побрз сензор. Нов филтер за боја. Подобри пиксели. И оптичка стабилизација на сликата за фотографии и видеа.
Portrait режим
Portrait режимоот на iPhone 8 Plus е значително подобрен. Предниот план е поизразен, а позадините – поприродно замаглени.
Portrait Lighting
Beta
Камерите и новата функција за препознавање на лице помагаат да се создадат неверојатни студиски ефекти со Poortrait режимот.⁴
Оптички зум
Широкоаголните и телефото камери на iPhone 8 Plus се со оптички зум и со дигитален зум до 10x за слики и до 6x за видео.
A11 Bionic
Најмоќниот и паметен чип
кај паметен телефон
било кога во историјата.
Побрз процесор
Запознајте го A11 Bionic. Со четири јадра за ефективност кои се до 70% побрзи од A10 Fusion. И две јадра за продуктивност кои се до 25% побрзи.
Енергетска ефикасност
Контролерот за ефикасноста од второ поколение овозмоожува дополнителна моќ, кога и да ти затреба. И во исто време го задржува истиот долг век на батеријата.5
GPU дизајниран
од Apple GPU
Новиот три јадрен GPU, дизајниран од Apple, е до 30% побрз од A10 Fusion.
Проширена реалност
A11 Bionic поддржува ексклузивни апликации и игри со проширена реалност за да го видиш светот на нов начин.
Безжично полнење
Безжично полнење
за безжичен свет.
Безжично
полнење
Бидејќи iPhone 8 е навистина создаден за безжична иднина.2
Свет без кабли
Користете безжични станици и подлоги за полнење во хотели, кафулиња и аеродроми ширум светот.
iOS 11
Гигантски чекор
за iPhone
iOS
iOS е најнапредната, интуитивна и безбедна мобилна оперативна мрежа во светот. Тој е дизајниран да го извлече максимумот од Вашиот iPhone.
Ново во
iOS 11
Отворете апликации од Messages со помалку кликнувања. Прилагодете го контролниот центар. И откријте нова музика со вашите пријатели во Apple Music.6
Проширена
реалност
Испробајте неверојатни AR игри и апликации на најголемата платформа во светот во реално време.