3 tipp a fotók szinkronizálására iPhone-ról PC-re kezdőknek

Sokakban él az a tévhit, hogy, ha valaki vásárol egy új iPhone-t vagy iPadet, akkor azt nem tudja megfelelően szinkronizálni egy Windows 10 operációs rendszerrel ellátott géppel.

Erre szeretnénk most ebben a cikkben egy kicsit rácáfolni: bárki nyugodtan vásárolhat úgy is iOS eszközt, hogy nem rendelkezik Macintosh számítógéppel. Lássuk tehát, hogyan tudjuk a fotóinkat lementeni a telefonunkról a számítógépünkre.

Ehhez nem is lesz másra szükségünk, csak az almás telefonunkra vagy tabletünkre, egy számítógépre és egy adatkábelre. Vagy még arra se?

Fotók küldése iPhone-ról vagy iPadről egy Windows 10-es PC-re, Fájlkezelő (File Explorer) segítségével

 1. Installáljuk az iTunes legfrissebb változatát – ez biztosítja majd az iOS eszközünk és a számítógépünk közötti kommunikációt még akkor is, ha nem is használjuk az iTunest fájlátvitel során.
 2. Csatlakoztassuk a készüléket a Lightning (iPhone 5-től és iPad minitől, illetve iPad 4-től) vagy a 30 pines (iPhone 4S és iPad 3 vagy az alatt) USB kábel segítségével.
 3. Nyissuk meg a Windows Intézőt (Windows Explorer) a Start menüből, az asztalról (desktop) vagy a tálcáról (taskbar), ahonnan éppen kényelmes. Egy sárga mappa ikont kell keresnünk, ami egy kék tartóban van. Shortcut segítségével is elérhetjük, ehhez nyomjuk le a Windows + E gombokat egyszerre.
 4. Gördítsük le az “Ez a PC” (This PC) fület a mellette található nyilacska segítségével.
 5. Válasszuk ki a szinkronizálni kívánt eszküzönket a menüből.
   
 6. Kattintsunk rá duplán, Belső tárhely (Internal Storage).
 7. Kattintsunk erre is duplán, DCIM.
   
 8. Újra dupla klikk – itt található az összes fotónk.
 9. Most kattintsunk egy képre. A Shift billentyűt lenyomva tartva az egymás után lévők közül többet is kiválaszthatunk egyszerre, de akár egyesével is mazsolázhatunk a CTRL segítségével. A CTRL + A kombinációval pedig könnyedén az összes elemet is kijelölhetjük.
   
 10. Jobb felül a nyilacska segítségével gördítsük le a felső menüsort, majd válasszuk felül a “Másolási cél” (Copy to) lehetőséget.
 11. Kattintsunk a “Hely választása…” (Choose location…) fülre.
   
 12. Most válasszunk ki egy mappát, ahova szeretnénk a telefonon lévő képeket menteni, majd ezután kattintsunk a “Másolás” (Copy) gombra.
   

Fotók küldése iPhone-ról vagy iPadről egy Windows 10-es PC-re, a Fényképek (Photos) alkalmazás segítségével

Ezt a megoldást azoknak ajánlanánk, akik a fotók másolása közben kicsit szeretnének belepillantani a fényképekbe. Erre nyújt kényelmes és egyszerű megoldást a Fotók alkalmazás.

 1. Ehhez is szükség lesz az iTunesra, szóval ha még nincs meg, akkor töltsük le. Ahogy az előbbi példában is, hiába nem használjuk, szükség van rá a művelet során.
 2. Csatlakoztassuk az iOS eszközt a géphez USB-n keresztül.
 3. Indítsuk el a Fényképek (Photos) appot a Start menüről, az asztalról (desktop) vagy a tálcáról (taskbar).
 4. Kattintsunk jobbra fent az Importálás fülre (Import).
   
 5. Most válasszuk ki azokat a képeket, amelyeket nem szeretnénk importálni. Alapjában véve az összeset átmásolja az alkalmazás.
 6. Kattintsunk alul a “Tovább” (Continue) gombra.
   

Fotók küldése iPhone-ról vagy iPadről egy Windows 10-es PC-re, iCloud segítségével

A Windows 10-ben már lehetőségünk van a fotók szinkronizálására iCloud fiókból úgy, hogy nincs szükségünk kábelre. Az iCloud csak azokat a képeket tudja szinkronizálni, amelyekről előtte már készítettünk biztonsági mentést.

Az Apple, az új iPhone-okhoz és iPadekhez 5GB iCloud tárhelyet biztosít, illetve előfizethetünk egy nagyobb csomagra is, ha többet szeretnénk igénybe venni.

 1. Indítsunk el egy tetszőleges böngészőt, amit szintén a Start menü, az asztal (desktop) vagy a tálca (taskbar) segítségével tehetünk meg.
 2. Töltsük le az iCloud for Windows programot, görgessünk le és kattintsunk a Letöltés (Download) gombra.
 3. A felugró ablakban válasszuk a “Mentés” (Save) lehetőséget.
   
 4. Ha letöltődött a program, akkor kattintsunk a Futtatásra (Run).
   
 5. Fogadjuk el a felhasználási feltételeket.
 6. Majd kattintsunk a “Telepítésre” (Install).
 7. Ha elkészült a telepítés, akkor a “Befejezés” (Finish) opcióval befejezhetjük a telepítést. Ezután szükség lesz egy újraindításra. Ha nem indítaná magát újra a gép, akkor tegyük meg manuálisan.
   
 8. Kattintsunk a Start menüre, majd lent a Főkapcsoló (Power) gombra. Ezután válasszuk az Újraindítás (Restart) gombot
 9. Ha ezzel megvagyunk, akkor az újraindítást követően az iCloud ablak autómatikusan meg fog jelenni.
 10. Adjuk meg az Apple ID-t és a jelszavunkat.
   
 11. Kattintsunk a “Bejelentkezésre” (Sign in).
 12. Ha sikerült bejelentkeznünk, akkor a Fotók (Photos) felirat melletti Opciók (Options) fület válasszuk ki.
   
 13. Pipáljuk ki a Fotóstream (My Photo Stream) lehetőséget, ami fel fog dobni egy újabb fület.
 14. Itt pipáljuk be a “Fotók feltöltése erre a PC-re” (Upload new photos from my PC) feliratot, amivel el is tűnik az ablak. Ebben az ablakban persze más lehetőségek közül is választhatunk. Az imént említett módszerrel érhetjük el, hogy a fotóink a gépünkön landoljanak.
   
 15. Kattintsunk a Kész (Done) ikonra.
 16. Majd kattintsuk az “Elfogadásra” (Apply). Most már elértük, hogy az iCloudban tárolt összes fotónk letöltődjön a számítógépünkre.