Így költözz át Androidról iPhone-ra 2022-ben

Ha valaki egy zöld robotos készülékről vált iOS-re, rengeteg kérdés merülhet fel az adatok költöztetésével kapcsolatban. Ezekre válaszolunk most.

Sok ember dönt úgy, hogy az Android operációs rendszerrel szerelt okostelefonját egy iPhone-ra cseréli, ami elsőre egy sokkal nehezebb váltásnak tűnik, mint amilyen a valóságban. Az Apple ökoszisztémája rendkívül felhasználóbarát, így a kezdeti aggodalmak a tapasztalatok szerint gyorsan szertefoszlanak: mindez igaz az adatköltöztetésre is, amely egy készülélváltás során még akkor is egy kiemelten fontos kérdés, ha az operációs rendszer nem változik. Ebben a bejegyzésben az iPhone-ra történő váltás során felmerülő kérdéseket vesszük sorra.

Hogyan és milyen adatokat tudok átvinni Androidról iOS-re? Mennyire megbízható a folyamat?

Az adatok költöztetése szerencsére ma már nagyon egyszerű, nincs szükség kézzel készített biztonsági mentésekre és egyéb időigényes megoldásokra. A teendő csupán annyi, hogy a korábbi androidos készülékre letöltsük a Váltás iOS-re (Move to iOS) alkalmazást, mindkét készülékkel ugyanarra a WiFi hálózatra csatlakozzunk, majd kövessük a képernyőn megjelenő utasításokat. A szoftver segítségével a kontaktokat, az üzenetek előzményeit, a kamerával készített fotókat és videókat, a webes könyvjelzőket, a Google fiókokat az azokhoz tartozó naptárakkal és email, valamint a WhatsApp üzeneteinket is könnyedén átvihetjük az új iPhone-unkra. Fontos tudni, hogy az iPhone-okon a személyes adatok teljes biztonságban vannak, hiszen már az első pillanattól a jelszavunkkal, Face- vagy TouchID-nkkel titkosítva vannak tárolva. 

Váltás Androidról iOS-re

A kezdés előtti teendők:

  • Ellenőrizd az Android-készüléken, hogy a WiFi be van-e kapcsolva.
  • Csatlakoztasd az új iPhone-t és az Android-készüléket egy tápforráshoz.
  • Győződj meg arról, hogy az átköltöztetni kívánt tartalmak – esetlegesen a külső microSD kártyán tárolt tartalmakkal együtt – el fognak-e férni az új iPhone-on.
  • Ha át átszeretnéd másolni a Chrome által tárolt könyvjelzőket, frissítsd a Chrome-ot a legújabb verzióra az Android-készüléken.
A folyamat részletes leírása:
  1. Az iPhone-on várj, amíg meg nem jelenik az Appok és adatok képernyő. Ezt követően válasszuk ki a Költöztetés Androidról elemet.
  2. Az Android-készüléken nyisd meg a már letöltött Váltás iOS-re alkalmazást. Ha még nincs letöltve, az iPhone-on koppints a QR-kód gombra, majd olvasd ezt be az Android-készülék kamerájával, így egyből megnyílik a Google Play Áruház és a letöltési lehetőség.
  3. Az iPhone-on koppints a Folytatás gombra, amikor megjelenik a Váltás Androidról képernyő. Ezután megjelenik a tíz- vagy hatjegyű kód, amelyet az Android-készüléken be kell írni. Ha az Android-készülék gyenge internetkapcsolatra figyelmeztet, a kód beírását ki lehet hagyni. 
  4. Az iPhone létrehoz egy átmeneti WiFi hálózatot. Amikor a rendszer kéri, csatlakozz ehhez a hálózathoz az Android-készülékkel, amihez koppints a Csatlakozás lehetőségre. 
  5. Az Android készüléken válaszd ki az áthelyezni kívánt tartalmakat, majd koppintson a Folytatás gombra. Ezután ne érj hozzá egyik készülékhez sem addig, amíg a folyamatjelző sáv a művelet befejeződését nem jelzi az iPhone-on; még akkor sem, ha az Android-készülék szerint befejeződött a művelet. Az átviteli folyamat alatt a két készüléket javasolt egymás közelében tartani és nem leválasztani őket a tápellátásról. 
  6. Amikor a betöltési folyamatot jelző sáv a művelet befejeződését jelzi az iPhone-on, koppints a Kész gombra az Android-készüléken. Ezután válaszd a Folytatás elemet az iPhone-on, majd a képernyőn látható útmutató segítségével fejezd be az iPhone beállítását.
  7. Végső lépésként győződj meg arról, hogy az összes tartalom áthelyezése megtörtént. A zenéket, könyveket, PDF-fáljokat manuálisan kell áthelyezni

Hogyan tudok Apple ID-t létrehozni?

Az Apple ID az Apple összes szolgáltatásának használatához szükséges fiók, a létrehozáshoz mindössze a teljes nevet, a születési dátumot, az email címet és a telefonszámot kell megadni. Apple ID-t több eszközön is létre lehet hozni, egy új iPhone vagy iPad vásárlásakor a legegyszerűbb ezt a készülék kezdeti beállításakor megtenni:

  1. Az Apple ID oldalon válaszd az „Elfelejtette a jelszavát, vagy nem rendelkezik Apple ID-val?” sort.
  2. Koppints az Ingyenes Appel ID létrehozására elemre. 
  3. Válaszd ki a születésnapod és ad meg a neved, majd koppints a Következő gombra.
  4. Koppints a Meglévő e-mail cím használata vagy az Ingyenes iCloud e-mail-cím létrehozása elemre.
  5. Amikor erre felszólítást kapsz, kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat az e-mail-cím ellenőrzéséhez és a kétlépéses hitelesítés beállításhoz. Ha úgy döntesz, hogy kihagyod ezt a lépést, akkor ezt később a Beállításokban kell majd végrehajtanod. 

Tud nekem valaki segíteni az adatok mozgatásával kapcsolatban?

Természetesen, ezzel kapcsolatban további információért és segítségnyújtásért keresd szakértőinket az iSTYLE üzleteiben

Mit tudok csinálni a régi készülékemmel? 

A régi készülékeid az iSTYLE üzeleteiben pénzt érhet: hogy mennyit, azt a BYEback Készülékbeszámítás programunk kalkulátora segítségével nagyságrendileg már előre meg tudod nézni. Ha hibás vagy egyáltalán nem működő telefonod van, azt is nálunk hagyhatod, megoldjuk az újrahasznosítását és a benne lévő környezetre ártalmas anyagok megfelelő kezelésére is figyelünk. Fontos, hogy a tényleges állapotfelmérés és a beszámítási érték meghatározása az üzletben a beszámításkor történik.

Milyen Apple szolgáltatásokat érek el az új iPhone-omon?

Az Apple Music egy zenestreamelő szolgáltatás, melyben több mint 90 millió dalt hallgathatsz. Lehetőséget ad a kedvenc számaid offline lejátszására, a dalok szövegét élőben követheted, bármelyik eszközödön hallgathatod a zenéidet, könnyedén találhatsz új számokat, és ehhez még hozzájönnek az Apple saját gyártású, kizáróalg itt elérhető tartalmai is. Az Apple TV+ egy streamszolgáltatás, melyben hónapról hónapra újabb Apple Originals tartalmakat találsz, többek között díjnyertes sorozatokat, lebilincselő drámákat, izgalmas dokumentumfilmeket, gyerekműsorokat és vígjátékokat. Az iCloud+ az Apple felhős rendszerének extrákkal felvértezett változata, amelynek segítségével nem csak az adataid tárolása megoldott, hanem olyan extrákat is kapsz, mint az email cím elrejtése funkció vagy az Apple HomeKit biztonságos videó szolgáltatás. Az Apple Arcade pedig egy előfizetéses játékszolgáltatás, amely egy jelenleg több mint 200 prémium játékból álló, folyamatosan bővülő gyűjteményhez nyújt korlátlan hozzáférést. A fenti szolgáltatásokat ráadásul most 3 hónapon keresztül ingyen kaphatod meg.