Az Apple levédette a kijelzős AirPods töltőtok koncepcióját

A szabadalmi kérelmet még 2022-ben nyújtották be, nemrég pedig meg is kapták. Mindez persze nem jelenti, hogy feltétlenül lesz is ilyen termék.

A különféle Apple szabadalmakat követő Patently Apple weboldal nemrég figyelt fel arra, hogy a vállalat levédette a kijelzős AirPods töltőtok ötletét. A koncepció szerint a töltőtök elülső oldalán az Apple Watch-okon is látható érintőkijelző helyezkedne el, amelynek segítésével nem csak a zenék kezelését lehetne megoldani, hanem olyan alapvető alkalmazásokat is lehetne futtatni, mint a Térkép vagy az Időjárás, illetve akár értesítések is érkezhetnének rá. A szabadalom leírása és az abban szereplő képek tanúsága szerint a különféle alkalmazások között Siri hangutasításokkal lehetne váltani, zeneszámokat pedig akár a Handoff segítségével is át lehtene vinni az AirPodsra például egy HomePodról. A szabadalmi kérelmet 2022. szeptemberében nyújtotta be a vállalat.

Kijelzős AirPods töltőtok szabadalom

A teljes képhez tudni kell, hogy a többi technológiai óriáscéghez hasonlóan az Apple is rengeteg szabadalmi kérelmet ad be minden évben, de ezeknek csak egy kis részét használják a tényleges a termékekben. Tehát a kijelzős AirPods töltőtök szabadalma még nem jelenti azt, hogy a vállalat feltétlenül dolgozik ezen a megoldáson, de nekünk nagyon tetszik a gondolat. Az iPod termékcsalád ugyanis nagyjából 20 éves sikertörténete tavaly zárult le, a zenei szolgáltatások a többi eszközön élnek tovább, amelyek közül az egyik legfontosabb pont az AirPods család. Mi el tudnánk képzelni egy olyan fülhallgatót, amely a töltőtokjának köszönhetően önállóan is használható lenne zenelejátszásra.