Az Apple mostantól nem használ bőrt a kiegészítőihez

Mindez a fenntarthatóságot segíti elő. A prémium kiegészítők rajongóinak viszont nem kell elkeseredniük, itt van ugyanis a FineWoven.

Az Apple rendkívül elhivatott a fenntarthatósággal kapcsolatban, jelenleg nem kevesebbet vállalnak, mint hogy 2030-ra minden egyes termékük ún. zero climate impact értékkel rendelkezik majd, tehát a fejlesztésük, gyártásuk semmilyen negatív hatást nem gyakorol majd az éghajlatra. Mindezt persze csak fokozatosan lehet elérni: amellett, hogy a frissen bejelentett iPhone és Apple Watch készülékek igen jelentős mértékben újrahasznosított anyagokból készülnek, a vállalat teljes mértékben és véglegesen búcsút int a bőrből készült kiegészítőknek is. Ez elsősorban két termékcsoportot érint, az iPhone tokokat és az Apple Watch szíjakat.

Mindez persze nem azt jelenti, hogy a jövőben le kellene mondani a prémium kiegészítőkről, egy új kifejezést viszont meg kell tanulni: ez a FineWoven, ami tulajdonképpen a bőr helyettesítő terméke, csak éppen fenntartható, hiszen 68%-ban újrahasznosított anyagokból készül. Technikai értelemben textilről van szó, de rendkívül prémium kinézettel és tapintással: Apple Watch készülékekhez a Hermes szíjakhoz hasonlóan három színben érkezik majd az új termékcsalád, de természetesen az új iPhone tokokra sem kell sokat várni.