Barner kékfény-szűrős szemüvegek bemutatója

Ha valaki egy egész napot a monitor előtt ül, estére azt tapasztalhatja, hogy a szeme elfárad, esetleg kiszárad és viszket is, az alvásproblémákról nem is beszélve. A problémát a kék fény is okozhatja és van ellene rá megoldás!

Beszélgessünk egy picit a fényről, ami nem más, mint az elektromágneses sugárzás emberi szem által is érzékelhető hullámhosszú tartománya. Ha pontosítani szeretnénk, ez a 380 és 750 nanométer közötti hullámhosszt jelenti, a biológiai oldal pedig nagyon leegyszerűsítve a következő: a sugárzás behatol a szembe, ott eléri a retina érzékelősejtjeit, az így kiváltott ingereket a látóidegek elektromos impulzusként továbbítják az agyba, amit végül fényként érzékelünk, tehát látunk. A különféle színek különféle hullámhosszokat jelentenek, az ibolya például 380 és 420 nanométer között van, míg a kék 420 x 490 nanométer között. Ezzel pedig ha nem is túl kacifántosan, de eljutottunk egy sokak, de nem elegek által ismert kifejezéshez, a kék fényhez, ami alatt természetesen nem a Magyar Televízió legendás bűnügyi magazinját kell érteni.

Barner kékfény-szűrős szemüveg

A kék fény forrását régen kizárólag a napsugarak, ma viszont elsősorban a különféle kijelzők jelentik. Márpedig a mai ember körül van véve ezekkel: okostelefon, táblagép, monitor, televízió, digitális hirdetőplakát és társaik, gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy ne jusson nagy mennyiségű kék fény a szemünkbe. A kék fény egészséges mennyiségben jó hatással van a hangulatunkra, növeli a koncentrációs képességünket, nagy mennyiségben viszont sajnos egészségtelen: elsősorban az alvásunk minőségét rontja, rengeteg kutatás igazolja, hogy a nagy mennyiségű kék fény felboríthatja a cirkadián ritmust, ami csökkenti a melatonin kiválasztását, így napközben dekoncentráltságot, fáradékonyságot okozhat. Nem mellesleg a vércukor szintjét is növeli, ami elhízáshoz és cukorbetegséghez egyaránt vezethet, illetve konkrétan a szemünk egészségére is veszélyes. Főleg a kijelzőkből áradó kék fényről van szó, mert a monitorokat bámulva ráadásul kevesebbet is pislogunk a kelleténél, tehát fokozott terhelés éri szemünket. Aki a nap végén úgy érzi, hogy a szeme fáradt, kiszáradt, netán még alvási nehézségei vannak, az lehet, hogy túl sok kék fényt lát napközben, ez ugyanis mára gyakorlatilag népbetegség.

Barner monitor szemüveg

Szerencsére rengeteg módon lehet védekezni az extrém mennyiségű kék fény ellen, az Apple eszközei például rendelkeznek egy Night Shift nevű funkcióval, amelyet időzítve is be lehet kapcsolni: a lényege, hogy ennek aktiválása esetén a megjelenítő melegebb színárnyalattal dolgozik, ezzel kímélve a szemet. Elalvás előtt ez kimondottan hasznos, azonban napközben sokan nem szeretik a természetesnél kicsit sárgásabb-melegebb tónusú kijelzőket: számukra megoldást jelenthet egy kékfény-szűrős szemüveg.

Divatos Barner kékfényszűrős szemüveg

Ilyenek például a Barner termékei: a céget 2017-ben két jóbarát hozta létre Barcelonában, akik realizálták, hogy a digitális világ milyen hatással van a szemükre és az alvásukra. Szerettek volna másokon és persze saját magukon is segíteni, a végeredmény pedig jó minőségű és rendkívül stílusos szemüvegekben manifesztálódott. Az iSTYLE kínálatában jelenleg háromféle keret (Chamberi, Dalston és Le Marais) érhető el több mint féltucat mintában és színárnyalatban, illetve vannak gyerekek számára tervezett, kisebb méretű modellek is. A működési elv igen egyszerű, a Barner lencséi a kék fény 100%-át blokkolják a 400, illetve 40%-át a 430 – 450 nanométeres tartományokban, tehát az állandóan a monitorok előtt ülő emberek életminőségét drasztikusan javíthatják. Nem mellesleg tényleg stílusosak, szinte mindenkinek jól állnak, a keretük könnyű és rugalmas, könnyen tisztítható, a lencsék karcállóak. A csomagolás szép és minőségi, mindegyik szemüveghez jár egy dizájnos tok és egy törlőkendő is, úgy tényleg érdemes lehet adni nekik egy lehetőséget abban az esetben, ha valaki tapasztalja magán a korábbiakban felsorolt, kék fény által okozott problémákat.

Barner –  Le Marais kékfényszűrő szemüveg -  fekete
Barner – Le Marais kékfényszűrő szemüveg - fekete
19 990 Ft

Készleten