Ezt a filmet kizárólag iPhone 14 Pro készülékkel vették fel

Az Apple megosztotta a Huracán Ramírez vs. La Piñata Enchilada című alkotást, amelynek különlegessége, hogy kizárólag az aktuális csúcs iPhone-nal vették fel.

Az Apple YouTube csatornáján található egy lejátszási lista, ahol kizárólag iPhone-nal forgatott filmek szerepelnek. Ez a lista bővült nemrég a Huracán Ramírez vs. La Piñata Enchilada című alkotással, amelyet a Los Pérez néven is ismert duó, Tania Verduzco és Adrián Pérez jegyez: egy mexikói házaspárról van szó, akik szakmai körökben többek között innovatív módszereik kapcsán is ismertek, úgyhogy annyira nem is meglepő, hogy most kizárólag iPhone 14 Pro készülékekkel vettek fel egy 13 perces rövidfilmet. A történet egy visszavonult birkózóról szól, akinek ismét fel kell öltenie a jelmezét, hogy megvédje Mexikót az azt terrorizáló pinatától. 

A forgatás során használtak különféle kiegészítőket is az iPhone-okhoz, egy drón nélkül mondjuk nyilván elég nehéz lett volna a levegőből vett snitteket elkészíteni. Természetesen a hagyományos kamerákkal rögzített filmekhez hasonlóan a szoftveres utómunka itt sem maradt el, a végeredmény pedig a mi véleményünk szerint egészen döbbenetes: abból a szempontból nem, hogy ha nem tudnánk, hogy ez a film okostelefonokkal lett felvéve, akkor valószínűleg eszünkbe sem jutna ilyesmin gondolkodni. Abba viszont tényleg varázslatos belegondolni, hogy a technológia 2023-ra idáig jutott. A korábban említett csatornán található egy werkfilm is, amelyből kiderül, hogy pontosan hogyan is használták az iPhone-okat a forgatás közben.