Hogyan ellenőrizd, hogy mely alkalmazások használják a pontos helyzeted?

Időről időre érdemes lehet megnézni, hogy mely alkalmazások férhetnek hozzá a helyzetünkhöz, és melyek azok, amelyek a pontos lokációnkat is megkapják.

Az első indításkor rengeteg iOS alkalmazás kér engedélyt a pontos helyzet használatához, amit a tudatos felhasználók a valós alkalmazásnak megfelelően megadnak vagy megtagadnak. Appok tucatjainak telepítése után azonban könnyű elfelejteni, hogy pontosan mely szoftverek azok, amik hozzáférhetnek a helyzetünkhöz, időről időre tehát hasznos lehet ellenőrizni a jogosultságokat, amit a következő módon lehet megtenni:

  1. Nyissuk meg a Beállításokat.
  2. Görgessünk az Adatvédelem és biztonság menüpontig. 
  3. Válasszuk ki a felül található Helymeghatározás menüpontot. 
  4. Itt láthatjuk az összes alkalmazásunkat, amely használ valamilyen helymeghatározást. Már a listás nézetből is leolvasható, hogy mely appok azok, amik soha, csak használatkor, megosztáskor vagy mindig hozzáférhetnek a helyzetünkhöz, a pontos helymeghatározás engedélyézéséhez vagy megtagadásához viszont rá kell menni a konkrét alkalmazásra. 
iPhone helymeghatározás kikapcsolása

Fontos tudni, hogy az appok a pontos helymeghatározás kikapcsolása is hozzáférhetnek a nagyjábóli helyzetünkhöz. Ha ezt sem szeretnénk, akkor a helyzethez való hozzáférés engedélyezése résznél azt kell kiválasztanunk, hogy soha. Amennyiben azt szeretnénk, hogy egyetlen egy szoftver se férjen hozzá a helyzetünkhöz, legfelül az egész helymeghatározást ki tudjuk kapcsolni.