Hogyan távolítsam el az AirPodsom az Apple fiókomból?

Eladás vagy elajándékozás előtt mindenképp szükséges az AirPods vagy AirPods Pro készülék eltávolítása az Apple fiókból: mutatjuk, hogyan kell ezt megtenni!

Az AirPods fej- és fülhallgatók használatának szerves része a rendkívül egyszerű és látványos párosítási folyamat, ami gyakorlatilag mindig nagy megbízhatósággal működik. Az eszköz eladása vagy elajándékozása, esetleg hibaelhárítás miatt azonban szükséges lehet a gyári visszaállítás, illetve a kapcsolódó Apple fiókból történő eltávolítása, ami egy picit összetettebb feladat, mint maga a párosítás. 

Az AirPods és AirPods Pro modellek gyári visszaállítása:

  1. Helyettük a fülhallgatókat a töltőtokba. 
  2. Zárjuk le annak tetejét, majd várjunk legalább 30 másodpercet.
  3. Nyissuk ki a tokot, majd az iPhone-on vagy az iPaden menjünk a Beállításokba. 
  4. Felül, az iCloud beállítások alatt válasszuk ki az eszközt.
  5. Görgessünk alulra, majd válasszuk ki a következő menüelemet: Az eszköz elfelejtése. Választásunkat erősítsuk meg a felugró ablakban is. 
  6. Hagyjuk nyitva az AirPods töltőtokját, majd tartsuk lenyomva a hátsó gombot egészen addig, amíg a visszajelző led nem kezd pirosan, majd ismét fehéren villogni. 
AirPods töltőtok gomb helye

Ezt követően az AirPods ismét párosítható, egészen addig, amíg valakinek az Apple ID-jához hozzárendelésre nem kerül. Fontos tudni, hogy az AirPods Lokátor alkalmazás segítségével történő eltávolítása az Apple fiókból (Lokátor -> Eszközök -> AirPods -> Az eszköz eltávolítása) a párosítási korlátozást nem oldja fel, tehát ha így távolítjuk el az eszközt, azt továbbra sem lehet majd más Apple ID-hez csatlakoztatni. Ennek orvoslása tehát kizárólag akkor lehetséges, ha a tulajdonos a fent leírt folyamatot végigcsinálta. Használt eszköz vásárlása előtt tehát bizonyosodjunk meg róla, hogy az előző tulajdonos helyesen járt el, ha pedig mi adjuk vagy ajándékozzuk el a saját AirPodsunkat, a fenti lépéseket hajtsuk végre!

AirPods eltávolítása Apple fiókból (Apple ID)