Ismered a Tucano márkát?

A különféle Apple-kiegészítőket gyártó cégeket bemutató cikksorozatunkban aktuális részében Milánóba utazunk, ahol stílusos MacBook is iPad-tokokat találunk.

Pár hónappal ezelőtt a svéd Thulét bemutató írásunkban kitértünk arra, hogy bár az iSTYLE kínálatában lévő termékeket mi magunk is bármikor szívesen használjuk, azért vannak kedvenc gyártóink. Közéjük tartozik a Tucano is, és itt most még véltlenül sem az ugyanilyen néven futó utazó társasjátékra kell gondolni, bár tény ami tény, a gyerekek azt is szeretik: a most szóban forgó Tucanót Franco Luini alapította 1985-ben Milánóban, a cég pedig gyakorlatilag az első pillanattól számítógépes kiegészítőkkel foglalkozik. Bár az 1980-as évek elején notebookok hiányában az ezekhez való kiegészítők piaca sem létezett, az első hordozható gépek érkezésekor az alapító kiválóan ráérzett, hogy itt bizony egy piaci rés tátong. Ráadásul az Apple-termékek a kezdetektől jelen vannak, az 1986-ban érkező Macintosh Plus például ugye egérrel érkezett, a Tucano pedig gyártott is hozzá egérpadot. Az 1990-es években Computer Comforts néven pedig már teljes termékcsaládjuk volt a számítógépek hordozására, ezek között stílusos hátizsákok is akadtak.

Tucano logó változása

A sikert a jó minőség mellett az hozta el, hogy a kiegészítők óriási színválasztékban voltak elérhetők, ez azóta sem változott. A legsikeresebb termékek a neoprém second skin kiegészítők lettek, ezek olyan elasztikus tartók, amelyek teljesen rásimulnak az általuk védett termékekre, kvázi egy második bőrként funkcionálva. A különféle innovációkra gyorsan reagált a cég, az iPhone-okhoz és az iPadekhez is villámgyorsan piacra dobtak kiegészítőket. Egyébként más sikeres márkákhoz is gyártanak, a Samsung kiegészítők is a portfólió szerves részét képezik.

Tucano notebook táskák

Az iSTYLE kínálatában elsősorban MacBook-tokok találhatók, amelyek közös tulajdonsága, hogy szépek és stílusosak: Milánót nem véletlenül hívják a divat fővárosának, ezt a Tucano termékei is jól tükrözik. Természetesen vannak visszafogottabb külsejű és rendkívül színes kiegészítők is, a színválaszték tényleg óriási, ráadásul nem csak egyszínű, hanem mintás termékek is kaphatók. A belépőszinten neoprém védőtokok foglalnak helyet, a kicsit komolyabb megoldásokat általában egy zsebbel is ellátják, ahogy a különféle apró kiegészítőket kényelmesen lehet tárolni. Vannak bőr tartók is, a színek természetesen ezeknél is jelen vannak, csak úgy, mint a kiváló anyaghasználat: a termékek könnyen tisztíthatók, a zipzárak nem romlanak el, a méret mindig passzol a MacBookéhoz, plusz el is látják a funkciójukat, tehát utazás közben megvédik a termékeket. Akik szeretnének stílusos és egyedi tokokat vásárolni Apple notebookjaikhoz, azok mindenképp nézzenek szét a Tucano termékei között!