Két verziót mutatott be az Apple az AirPods 4 fülhallgatóból

Az Apple frissítette legnépszerűbb vezeték nélküli fülhallgatóját, továbbfejlesztett illeszkedés, USB-C töltés, hangszóró a tokban és aktív zajkioltás is az újdonságok között.

 A világ legnépszerűbb vezeték nélküli fülhallgatója az Apple AirPods, melynek szeptember 9-én a gyártó bejelentette negyedik generációját. Az AirPods 4 két modellje (AirPods 4 és AirPods 4 Aktív zajkioltással) jelentős előrelépés a korábbi verziókhoz képest, teljesen újratervezett hangsugárzóval, H2-es chippel és ennek köszönhetően új funkciókkal. Az egyik ilyen a Beszédhang izolálása, ami telefon- vagy FaceTime-hívás közben hangos vagy szeles helyen is képes a beszélőt jóérthetővé tenni. Az adaptív hangszínszabályzás a viselő füléhez igazítja a hangzást, a Térbeli hangzás pedig képes a fej mozgását követni. Ha pedig fejmozgás, érdekes új funkció, hogy a Siri ezentúl bólogatással vagy a fej megrázásával adott parancsra is képes reagálni, ha közben viseljük az AirPods 4 fülhallgatót. 

Bemutatkozott az Apple AirPods 4

De ez nem minden, az Apple AirPods 4 megvásárolható Aktív zajkioltással is, ami újdonság az Apple nyitott típusú fülhallgatójánál. A mikrofonok és a H2 chip együttműködése a környezeti zajokat képes elfojtani még azelőtt, hogy az AirPods 4 viselője meghallaná őket. Az Aktív zajkioltás ráadásul képes adaptívan alkalmazkodni a környezeti hangokhoz és automatikusan kikapcsolni, ha a fülhallgató érzékeli, hogy a viselője beszél. A fülhallgatót a nyomásérzékeny száron keresztül is lehet vezérelni, egyszerű csippentéssel tudunk zenét lejátszani, hívást felvenni vagy épp letenni. Az AirPods 4 úgy lett kialakítva, hogy esőtől és izzadtságtól sem kell tartani, IP54-es vízállósági besorolású.

Apple AirPods 4 bemutató

Komolyabb frissítést kapott még a tok, ami amellett, hogy immár USB-C csatlakozón keresztül tölt, mint az iPhone, beépített hangszórót is kapott. Ez zene lejátszására nem alkalmas, az Apple Lokátor hálózatán keresztül viszont megszólaltatható, így könnyebben megtalálhatjuk a fülhallgatónkat. Az Aktív zajkioltással rendelkező Apple AirPods 4 tokja az USB-C csatlakozó mellett fogad energiát Qi és Qi2 vezetékmentes töltőkről és MagSafe vezetékmentes töltőről is. Az AirPods 4 pedig akár 30 órányi üzemidőt is képes nyújtani.

Új Apple AirPods 4

A két modell tehát megegyező formával és szinte megegyező tudással rendelkezik. Az Apple AirPods 4 az aktív zajszűrés, a hangátengedő móés az adaptív hang módokat nem kapta meg, a tok pedig csak USB-C kábellel tölthető fel, cserébe az ára kedvezőbb.