Megérkezett az új M2 chipes MacBook Air

Megújult külső, 2 új szín, 13,6 hüvelykes kijelző, M2 chip passzív hűtéssel és MagSafe csatlakozó: ez a MacBook Air következő generációja. Rendeld elő már ma!

Az Apple WWDC-n tradicionálisan nem szoktak hardveres bemutatók lenni, idén azonban sokak örömére megjelent az új MacBook Air is a keynote-on. Röviden összefoglalva elmondható, hogy a 2022-es modell rengeteg fejlesztést kapott, külseje a 14 hüvelykes MacBook Próhoz hasonló, az M2-es chipnek köszönhetően elképesztő sebességre képes, MagSafe csatlakozón keresztül tölthető és négy színben érhető el. 

Nagyobb és szebb kijelző, megújult külső

Az új MacBook Air az elődjénél nagyobb, 13,6 hüvelykes, 2560 x 1644 pixeles felbontású, LED-háttérvilágítású IPS-megjelenítőt kapott. A kávák rendkívül vékonyak, a kiváló minőségű, 1080p felbontású FaceTime HD webkamera a MacBook Pro modellekhez hasonlóan a kijelző tetején lévő notch-ban kapott helyet. A maximális fényerő 25 százalékkal magasabb az M1 MacBook Air modellénél, számszerűsítve 500 nit. Külső kijelzőkből egy darabot támogat az eszköz, amely akár 6K-s felbontású is lehet. 

MacBook Air 2022, négyféle színben

A külső teljes mértékben megújult, a most bemutatott MacBook Air sokkal inkább hasonlít a 14 hüvelykes MacBook Próra, mint az M1 chippel szerelt MacBook Airre. A határozott vonalvezetésű készülékkel búcsút inthetünk a MacBook Air modellekre egészen eddig jellemző, touchpad felé vékonyodó kialakításnak. A 30,41 x 21,5 x 1,13 centiméteres kiterjedéshez mindössze 1,24 kilogrammos tömeg párosul, tehát az strapabíró alumíniumházas újdonság a nevének megfelelően továbbra is rendkívül légies és nagyon könnyen hordozható.

Apple M2 chip és más újdonságok

Az Apple chipek új generációját képviselő M2 tovább fokozza az M1 sebességét és energiatakarékosságát. Az erősebb, 8 magos CPU akár 1,4-szer gyorsabb, mint az M1-es modell, a korábbi Intel processzoroknál képest pedig akár 15-ször tempósabb. Ezt az elképesztő teljesítményt továbbra is teljesen hangtalanul adja le, hiszen hűtőrendszerében nincs ventillátor. A GPU felszereltségtől függően 8 vagy 10 magos is lehet, az alapmodell 8 GB RAM-ot és 256 GB-os SSD-tárolót, míg az erősebb változat ugyanennyi RAM-ot és 512 GB-os SSD-tárolót kapott, de egyedi konfigurációban a központi memória 16 vagy akár 24 GB is lehet. A két változat között a töltő tekintetében is van különbség, mert míg az alapmodellhez 30 wattos USB-C hálózati adapter jár, az erősebb változathoz 35 wattos, kétportos kiegészítőt kapnak a vásárlók, amivel a MacBook Air mellett egy másik eszközt is lehet párhuzamosan tölteni, a töltőkábel színe mindegyik változatnál a számítógépével azonos. A 2022-es modell a MacBook Airek között először támogatja a gyorstöltést, 65 wattos teljesítményű adapterrel 30 perc alatt 50%-os töltést lehet elérni.

2022 MacBook Air MagSafe töltővel

Az üzemidő továbbra is kiemelkedő, az 52,6 wattórás akkumulátor videónézés esetén akár 18 órás üzemidőt is képes biztosítani. A multimédiás képességek nem csak a korábbinál nagyobb felbontású FaceTime HD webkamera képében fejlődtek, a mikrofonok és a hangszórók is jobb minőségűek, utóbbiakból négy darab található a gépházban, a Spatial Audio és a Dolby Atmos támogatás természetesen adott. A 2022-es MacBook Air négy színben (éjfekete, asztroszürke, ezüst és csillagfény) kapható július 15-tőlRendeld elő már ma! 
Így működik az előrendelés