Új iPhone 12 Pro látványtervek érkeztek

Egy holland blog megpróbálta elképzelni az őszre várt csúcsmodelleket az eddigi pletykák alapján, az eredményt pedig egy videóban prezentálták.

Ha úgy érzed, hogy nem tudsz már kiigazodni az iPhone-jóslatok között, akkor itt egy őszinte vallomás: lassan már én sem. Felváltva záporoznak a tavasszal érkező olcsóbb modellt, illetve a várhatóan szeptemberben debütáló 12-es generációt leleplező hírek, s az ember csak kapkodja a fejét. Annyi támpontunk azért van, hogy néhány részletet már szinte tényként kezel a sajtó, így ezek vissza-visszatérnek a spekulációkban.

Ilyen az 5G támogatás, illetve az iPhone 4-et idéző szögletesebb, acélkeretes dizájn. Idén állítólag négy új telefon is érkezhet, két alapmodell 5,4, illetve 6,1 hüvelykes méretben, valamint két Pro változat 6,1 és 6,7 hüvelykes képernyővel. Kecsegtető sejtés, hogy ezúttal mindegyik iPhone OLED kijelzőt villanthat, de ezt nem vagyok hajlandó úgy leírni, hogy ne jegyezzek meg némi személyes kételyt is. A kamerák terén a legbiztosabbnak az tűnik, hogy a Pro-modellek kapnak egy ún. Time-of-Flight (ToF) szenzort is, amely a mélység-és térérzékelést javítja.

A pletykák természetesen a színek kérdését sem kerülhetik el. A múlt héten vetődött fel, hogy az új csúcsmodelleknél az éjzöld kivitelt egy sötétkék válthatja. Ezzel kapcsolatban az EverythingApplePrótól még rendereket is kaptunk, ám néhány nap elteltével most újabb látványtervek érkeztek újabb színvariációkkal. A koncepciókat ezúttal a holland LetsGoDigital blog szállította, akik az erre szakosodott Jermain Smittel, a Concept Creator Youtube-csatorna tulajdonosával fogtak össze.

A közös munka eredménye néhány kép és egy videó az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max lehetséges kinézetéről. Mindkét mobil négy színben tűnik fel, melyek közül a türkiz árnyalatot nehéz hová tenni, illetve a lilába hajló sötétkék sem feltétlenül az a visszafogott megközelítés, amit az éjzöld iPhone 11 Pro/Pro Max esetében láthatunk. Számomra a hátlapoknál is furcsa, ahogy a szélek ráfordulnak az acél keretre, de lehet, hogy csak a színek miatt kekeckedek.

A méretek követik a négy modellről szóló pletykákat, a 6,1 hüvelykes Pro mellett egy 6,7 hüvelykes Pro Maxet láthatunk. A render a kamerák terén kissé eltér a jóslatoktól, hiszen a ToF-lencsét itt csak a nagyobb iPhone kapta meg. Érdekes részlet, hogy a LetsGoDigital látomásán a mostanihoz képest változott a némító gomb: lapos helyett kerek, előre-hátra helyett pedig fel-le mozgatható. Az előlapon maradt a Face ID-s szenzorsziget, alul pedig a lightning-csatlakozó, viszont a hangszóró kivágásai ismét szimmetrikus elrendezést kaptak.

A videó a beltartalmat sem hagyja szó nélkül, az 5G-s chip mellé “profi portrékat” és “fejlettebb fekete-fehér szűrőt” ígérve. Az utóbbi valószínűleg csak azért került be, hogy a készítő reklámozhassa a modell ismerősét, mert ez a rész valahogy nagyon kilóg a környezetből. Összességében az új koncepciónak vannak szimpatikus és kevésbé szimpatikus részletei, de valószínűleg látunk majd ennél jobban sikerült terveket is a következő hónapok során.

Forrás: LetsGoDigital