Apró újdonságok a watchOS 9-ben, amiket nem biztos, hogy észrevettél

Pár napja már elérhető az Apple Watch órák legújabb operációs rendszere, amely rengeteg apró, de annál hasznosabb újdonságot hozott. Ezek közül mutatunk most be párat.

A támogatott eszközök tulajdonosainak jelentős része már telepítette a legfrissebb watchOS operációs rendszer, amely rengeteg újdonságot hozott. Többek között olyan apróságokat is, amelyek korábban nem voltak kiemelten kommunikálva, de érdemes tudni róluk: ezek közül mutatunk most be párat.

Naptárbejegyzés hozzáadása

A naptárainkat eddig nagyon gyorsan és kényelmesen nézhettük meg a csuklónkról, de új eseményeket nem rögzíthettünk. Ez most megváltozott, a három pontos gombra rákattintva ugyanis felvihetünk új programokat. A lehetőségek ugyanazok, mint telefonon vagy számítógépen, tehát akár ismétlést is beállíthatunk és másokat is meghívhatunk, de valószínűleg nem ez lesz a legelterjedtebb felhasználás, hanem egy gyors rögzítés, majd a részletek beírása, amikor már nyugodtabb körülmények között vagyunk.

watchOS 9 újdonságok

Email értesítések, amikor nincs csatlakoztatva az iPhone

Az új emailekről szóló értesítések eddig is megjelentek az Apple Watch-okon, de csak akkor, ha a csatlakoztatott iPhone a közelben volt. Mostantól viszont ez nem szükséges, akár akkor is megkaphatjuk az értesítéseket, ha nincs a közelben a telefonunk. A funkciót manuálisan kell bekapcsolni az iPhone-on található Watch alkalmazásban a Mail menüponton belül.

A tevékenység gyűrűk megtekintése edzés közben

Korábban nem volt lehetőség a tevékenységünket összefoglaló gyűrűk megtekintésére edzés közben, csak akkor, ha alkalmazást váltottunk és megnyitottuk a Tevékenységet. Mostantól viszont a gyűrűk edzés közben is láthatók, megtekintésükhöz csupán lefelé kell görgetnünk egyet.

Podcastok követése

A Podcastok alkalmazásban mostantól be- és ki is lehet követni egy-egy podcastot, tehát már nem kell elővennünk a telefonunkat, ha találunk egy izgalmas és követésre érdemes csatornát.

Fókusztól függő számlap

Az új iOS 16-ban a Fókusszal kapcsolatban rengeteg dolgot személyre lehet szabni, többek között azt is, hogy az Apple Watch bizonyos esetekben milyen számlapot jelenítsen meg. A beállítást a telefonon kell kezdeményezni, a Beállítás > Fókusz menüpontban ki kell választani egy aktív fókuszt, majd a képernyők testreszabása résznél hozzá lehet adni a kívánt számlapot.