Anker Soundcore Rave Neo bemutató

Nagyméretű partihangszóró okos megoldásokkal, megfizethető áron? Bizony, létezik!

Mivel az Anker Soundcore Flare II nagyon kellemes benyomást tett ránk, igencsak lelkesen kezdtük el kicsomagolni a gyártó eggyel komolyabb kategóriában versenyző termékét, a Soundcore Rave Neót. Kíváncsiak voltunk, hogy hozza-e azt a minőséget, és azokat az okos megoldásokat, amiket a kisebb testvérnél láthattunk, és bár nem akarjuk már rögtön az elején elárulni a konklúziót, röviden azért elmondhatjuk: hozta. 

Anker Soundcore Rave Neo partihangszóró

Mint gyakorlatilag minden terméknél, egy hordozható partihangszórónál is megvannak azok a sarokpontok, amelyekre odafigyelve nagyjából borítékolható a siker, a gyártók egy része mégsem figyel oda ezekre. A Rave Neónál viszont látszik, hogy a tervezés nagyon tudatos volt, lassan általánosságban is ki lehet jelenteni, hogy az Anker a Soundcore termékek tervezésekor kiemelten kezeli a felhasználói visszajelzéseket és igényeket. Talán a névválasztás az egyetlen, ami nem sikerült tökéletesen, a termék ugyanis nem elektronikus zenére lett kihegyezve, és bár a kategóriájában kellemes méretekkel rendelkezik, azért egy szabadtéri rave-partit nem tud megfelelő minőségben kiszolgálni. A hangszóró mérete körülbelül 28 x 18 x 14 centiméter, tehát az átlagos hordozható eszközöknél jelentősen méretesebb, de egy hátizsákba azért még befér, bár erre nagy szükség nincs, hiszen van egy kellemes tapintású, szövetből készült fogója. A nagyjából három kilogrammos tömeg az abszolút kezelhető kategória, A külsőt borító műanyag átlagos minőségű, de a hátlapon látványos textúrája van. Strapabíróság szempontjából nem nyújt extrát, egy komoly esést valószínűleg nem él túl sérülés nélkül, a vizet viszont az IPX7 szabványnak megfelelően bírja, tehát egy medencés buliban semmi baja nem lesz. A stabilitásról négy darab gumitalp gondoskodik, a kezelőszerveket az eszköz tetején, a portokat pedig hátul, egy méretes gumifedlap mögött találjuk.

Anker Soundcore Rave Neo Bluetooth hangfal

Három darab csatlakozóról van szó, a C-típusú USB az eszköz töltésére használható. A teljes feltöltés körülbelül 6 órát vesz igénybe, ami elsőre ijesztően soknak tűnik, de az 5000 mAh-s akkumulátor és a 18 órás zenehallgatási idő figyelembevételével már nem olyan vészes. Van egy hagyományos (A-típusú) USB csatlakozó is, amelyen keresztül egyrészt a zenelejátszás is megoldható, másrészt ezt használva power bankként is tud működni a hangszóró, tehát képes tölteni a rákötött telefont; kár, hogy a C-típusú csatlakozón keresztül erre nincs lehetőség. Adott továbbá egy 3,5 milliméteres jack-bemenet is, tehát a vezetékes lejátszás minden formája megoldott, viszont a portokat használva tisztában kell lenni vele, hogy a vízállóság ideiglenesen megszűnik, hiszen a gumifedlapot fel kell hajtani. Mint az a képeken is látszik, a fémből készült ráccsal borított előlapon LED-fények is helyet kaptak, ezek játékát nem csak a mobilalkalmazásból, hanem a fenti gombok segítségével is lehet szabályozni, csak úgy, mint a hangerőt vagy a mélyhangkiemelést. 

Soundcore app

A hangminőség nagyon kellemes, pont azt hozza, amit a gyártótól és ettől a mérettől az ember elvár, még nagy hangerőn sincs zavaró mértékű torzítás. A kisebb méretű konkurenseknél érezhetően erőteljesebben szól, még akkor is, ha azok prémium gyártók termékei. A hangtartományok mindegyike jól kivehető, a mélyek bekapcsolt kiemelés esetén kimondottan erőteljesek, gyomorig hatolók, ezt a funkciót nem is nagyon érdemes kikapcsolni, pár műfaj esetén lehet csak értelme. Fontos viszont, hogy a megfelelő hangzáshoz elengedhetetlen az Androidra és iOS-re is elérhető Soundcore alkalmazás használata, hiszen itt lehet játszani a hangképekkel, amelyből teljesen másra van szükség kültéri és beltéri használatnál. Szerencsére ezek előre definiálva is elérhetők, tehát egy kattintással lehet köztük váltani, amit pedig tényleg érdemes is megtenni, mert kültéren a beltéri mód kicsit gyönge, beltérben a kültéri mód pedig túlságosan erőteljes. Van lehetőség egyéni hangsémák létrehozására is, a LED-fények kapcsán is rengeteg a lehetőség, extraként pedig elérhető egy amolyan DJ-játék, illetve egy üvegpörgetős felelsz vagy mersz játék, ahol az üveget a LED-fények helyettesítik.

A Soundcore Rave Neo rendelkezik beépített mikrofonnal is, amelynek minősége lehetővé teszi a telefonhívások lebonyolítását, de ilyenkor nyilván nem árt közel lenni az eszközhöz. Összességében tehát nehéz kivetnivalót találni az Anker termékében, amely egy jól átgondolt és kellemesen összerakott partihangszóró. Pont azt hozza, amit az ember vár tőle, jól néz ki, vízálló, könnyedén lehet hurcolni, látványos LED-fényekkel szórakoztat, hangos és jól szól. Ár-érték arányban mi egy kimondottan erős ajánlatnak gondoljuk, még kizárólag beltéri használat esetén is jó alternatíva lehet, ha a viszonylag nagy méret és a 360 fokos hangzás hiánya nem jelent problémát.