Az Apple eddigi legjobb órája: íme a Watch Ultra

A termékbemutató egyik sztárja egyértelműen a titánházas Apple Watch Ultra, amely minden korábbinál komolyabb funkciókkal rendelkezik.

Az Apple szeptemberi termékbemutatójának egyik sztárja egyértelműen az Apple Watch Ultra. A titánból készült, MIL-STD 810-es minősítésű tokozású, sík zafírüveggel rendelkező újdonságba az eddigi legnagyobb és legfényesebb kijelző (2000 nit) került, illetve az eddigi leghangosabb Watch-hangszórót építették bele. A 49 milliméteres tok oldalán egy narancssárga, személyre szabható gomb is megtalálható, amelynek a felhasználók nagy hasznát venni, az útvonalkövetéstől kezdve gyakorlatilag minden sportolás közben szükséges funkció ráprogramozható. A szíjak is az extrém felhasználókhoz igazodnak, a mutatós megoldásoknál nem a külső a lényeg, hanem a felhasználási mód, a vízisportokat űzők más típusok közül választhatnak, mint a hegymászók.

Apple Watch Ultra

Az Apple Watch Series 8 minden hardveres és szoftveres újdonságát felvonultató Ultra üzemideje egészen bámulatos, 36 óra egyetlen töltéssel, de a későbbiekben akár 60 óra is kihozható lesz belőle. A GPS pontosságát kétfrekvenciás megoldás segíti (L1 + L5 GPS), illetve adott egy új algoritmus, amelynek segítségével az óra akár a nagyvárosi maratonok amúgy nehéz terepén is képes pontos útvonalat mutatni. A természetben futókat az újratervezett iránytű és a folyamatos mozgás-monitorozás segíti, illetve az sem elhanyagolható, hogy az eltévedt vagy sérült sportolók, túrázók egy 86 dB hangerejű szirénát is bekapcsolhatnak, aminek segítségével a keresőcsapatok könnyebben találhatják meg őket. Újdonság és a többi Watchból hiányzó funkció a Wayfinder számlap, amely képes fekete és vörös színekkel éjszakai módra váltani, hogy sötétben ne befolyásolja a felhasználó látását. 

Apple Watch Ultra

A búvárok számára nagyon sokat nyújt az újdonság, amely az első EN13319 minősítésű, tehát hivatalosan is búvárfelszerelésnek minősülő Apple eszköz. Akár 40 méteres mélységig lehet vele merülni, rengeteg hasznos funkció jelenik meg a merülés kezdetének idejétől a víz hőmérsékletéig, illetve az Oceanic+ alkalmazás segítségével számos egyéb extra funkció is elérhető lesz ősszel. Az Apple Watch Ultra csak GPS + Cellular kiszerelésben készül, a mai naptól előrendelhető, szeptember 22-től pedig megvásárolható 419 990 forintos áron.