Megérkezett a második generációs AirPods Pro

A világ legnépszerűbb TWS fülhallgatójának új változata kétszer erősebb ANC-t, veríték- és vízálló tokot és számos egyéb fejlesztést kapott.

Az Apple frissítette a világ egyik legnépszerűbb vezeték nélküli fülhallgatóját, az AirPods Prót is, amely külsejét tekintve nem változott, de rengeteg újdonságot hozott. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a szárak nyomásérzékeny felülete már az érintésekre is reagál, így a hangerő a telefon elővétele vagy a Siri használata nélkül is állítható zenehallgatás közben. A tok is sokat fejlődött: mérete és formája maradt, de már korlátozottan veríték- és vízálló, illetve került bele Lokátor-támogatás, tehát a térképen maga a tok is meg tud jelenni, nem csak a fülhallgatók. Ezzel összhangban beépített hangszórót is kapott, amely egyrészt a keresésekor jelent segítséget, másrészt hangjelzést ad, amikor merül vagy épp töltőre kerül. Sokak számára lesz örömteli, hogy már csuklópántot vagy nyakba-akasztót is bele lehet fűzni, illetve említésre méltó, hogy már Apple Watch töltővel is lehet táplálni a Lightning, MagSafe és Qi töltések mellett.

Apple AirPods Pro 2

A hangok egy új, alacsony torzítású meghajtón keresztül jelennek meg. Az Apple természetesen saját maga tervezte az erősítőt is, kisebb torzítás mellett több hang szólal meg, tehát a hangminőség minden tekintetben javult. Újdonság, hogy az S, M és L méretű szilikonharangok kiegészülnek az XS (extra kicsi) mérettel is, aminek köszönhetően valószínűleg mindenki talál számára megfelelő, kényelmes megoldást. A térhatású Spatial Audio is idomul a felhasználó füléhez, a TrueDepth kamerarendszerrel ellátott (tehát notchos) iPhone-okkal a felhasználók lefotózhatják a fülüket, a szoftver pedig a második generációs AirPods Prót úgy hangolja majd, hogy az audioélmény a lehető legjobb legyen.

Apple AirPods Pro 2

Egy töltéssel a fülhallgatók 6 órán keresztül üzemképesek aktív zajszűrés mellett, a tokkal együtt a teljes üzemidő 30 óra. Az ANC-t, tehát az aktív zajszűrést a H2-es lapka és az Apple továbbfejlesztett algoritmusa biztosítja, az előző generációhoz képest kétszeres erősséggel. Az áteresztő mód is fejlődött, sokkal tisztább és természetesebb hatású, valamint érkezik egy új funkció is: az adaptív átengedő opció másodpercenként 48 ezer elvégzett művelettel tompítja a nagyon erős hangokat, aminek városi környezetben nagy hasznát lehet venni. A szeptember 23-tól elérhető új AirPods Pro 124 990 forintos áron lesz kapható.