CubeNest 2 az 1-ben mágneses iPad állvány és vezeték nélküli töltő bemutató

Az újabb iPadek rengeteg tulajdonságukban vetekednek a számítógépekkel, sokan ilyen céllal vásárolják őket. Pár kiegészítőre azonban szükség van ahhoz, hogy érdemben ki tudjanak váltani egy asztali Macet.

Az első iPad, majd a konkurens táblagépek megjelenésekor gyakran lehetett hallani, hogy ezek a gépek képesek kiváltani az asztali vagy hordozható számítógépeket, de ez azért nem feltétlenül volt így. Bizonyos felhasználási módok esetében működőképes volt a koncepció, a tartalomfogyasztásra zseniálisan jól használható gépek alternatívát jelentettek azoknak, akik korábban a számítógépeiket is csak efféle dolgokra használták, de a komolyabb feladatokra azért billentyűzet, egér és megfelelő szoftverek hiányában nem voltak alkalmasok, és akkor a gyengébb teljesítményről még nem is beszéltünk. Ezek a gátak azonban az évek során eltűntek: a legújabb iPad Próban például ugyanaz az Apple M2 chip dolgozik, ami mondjuk az aktuális MacBook Airben is, a kijelzőméret is nagyon hasonló, az iPadOS és a Mac operációs rendszerek kezelőfelülete kis túlzással tökéletesen megegyezik, az elérhető szoftverek között pedig az iPad esetén is megtalálhatók a professzionális megoldások, például a Photoshop. Az egyetlen lényeges különbség a kialakításban található, az iPadek még mindig táblagépek, ergo nincsen sem billentyűzetük, sem touchpadjük.

CubeNest S120 2in1 iPad tartó

Viszont az Apple által gyártott kiegészítők már nem csak az asztali Macekkel, hanem az iPadekkel is működnek, tehát a vezeték nélküli billentyűzet vagy épp a Magic Trackpad minden további nélkül csatlakoztatható egy kompatibilis iPadhez. Innentől már lehet asztali számítógépet kiváltó használatról beszélni, csupán egy dolgot kell megoldani, mégpedig azt, hogy valahogy megálljon az eszköz a lábán (kivéve persze, ha külső monitort használunk az iPadhez, mert az M-szériás rendszerchipekkel szerelt modelleknél ez a funkció is elérhető). Erre több megoldás is létezik, használhatunk egy erre kitalált tokot vagy egy olyan állványt, mint jelenlegi bemutatónk tárgya, a CubeNest 2 az 1-ben megoldása. A gyártót nem biztos, hogy mindenki ismeri: nemrég mutattuk be az ár-értékarány bajnok külső akkumulátorukat, most pedig az állványukban sem kell csalódnunk. Egy csodálatosan kimunkált, fémből készült kiegészőről beszélünk, amelyhez mágnesesen lehet csatlakoztatni a kompatiblis iPadeket. Nálunk az S120-as változat járt, ez az összes iPad Prót támogatja, az S121-es változat ezeken túl a 4. és 5. generációs iPad Aireket, illetve a 10. generációs iPadeket is tudja fogadni. 

CubeNest vezeték nélküli töltős iPad állvány

Mivel az iPad megtartása a legfontosabb funkció, erről érdemes pár szót ejteni: a csatlakoztatás nagyon egyszerű, az állvány géppel találkozó oldala finom, gumiszerű anyagból készült, hogy biztosan ne karcolja az iPadet. Fizikai rögzítés nincs, a csoda a mágneseknek köszönhető, amelyek kellően stabil kapcsolatot teremtenek, véletlenül nem fog leesni a gép, és talán ez a legfontosabb. A dőlésszög szabadon állítható, a gép pedig forgatható, ráadásul 360 fokban, bár a legtöbben valószínűleg az álló vagy a fekvő formátumot fogják preferálni. Ezen kívül fontos funkció, hogy a talpba beépítettek egy vezeték nélküli, MagSafe-kompatibilis töltőt, amelynek használatához csak csatlakoztatni kell a csomagban megtalálható 20 wattos hálózati töltőfejet és az 1 méter hosszú, C-típusú USB-kábelt. A maximális teljesítmény 15 Watt, a kompatibilis AirPodsokat és iPhone-okat könnyedén lehet tölteni az állvány használata közben. És a felsorolás itt véget is ért, hiszen egy állványról beszélünk: meglepetés funkció nincs, szép dizájn, kiváló minőség, stabil rögzítés, forgatható-csavarható kialakítás és vezeték nélküli töltő viszont van. Ha valaki szeretné az iPadjével kiváltani a számítógépét, nem fog csalódni ebben a kiegészítőben. Főleg, mert az ára is korrekt, a konkurens termékek is hasonló összegbe kerülnek, de azokban nincs vezeték nélküli töltő.