Külső MagSafe akkumulátor elérhető áron? Igen: CubeNest S1B0

5000 mAh-s kapacitás, Qi-töltés, MagSafe kompatibilitás 13 000 forintért. Szinte hihetetlen, de létezik.

A CubeNest nevét mindenképp érdemes lesz megjegyezni, az első általunk tesztelt termékük ugyanis mély benyomást tett ránk. Nem azért, mert bármi újat hozott a piacra, hanem azért, ahogyan tette ezt: a Magnetic Wireless PowerBank S1B0 egy prémium minőségű külső akkumulátor, amelyhez hasonló termékek már régóta léteznek, például az Epico általunk korábban bemutatott megoldása is ilyen. Nagy csodát elvileg nem lehet csinálni ezen a területen, de elrontani sok dolgot el lehet. Például a dizájnt, de a gyártó ehhez a részhez szerencsére okosan nyúlt hozzá: komoly színválasztékot sorakoztattak fel, ezüst, arany, szürke, rózsaszín és kék árnyalatokban is megvásárolható a 100 x 65 x 13,3 milliméteres kiterjedésű, műanyagból készült kiegészítő. A külsejével semmi gond nincs, a dizájnja visszafogott, jól össze van rakva, a fogása kellemes.

CubeNest S1B0 vezeték nélküli akkumulátor

Lehetne hibázni a technikai paraméterek mentén is, de itt ez sem történt meg. Az 5000 mAh-s kapacitás bőségesen elegendő a mindennapos használatra, a töltési sebességek pedig a versenytársakhoz képest kiemelkedők, hiszen vezetékkel 18, vezeték nélkül pedig akár 15 W teljesítmény is elérhető, magát a telepet pedig 5V/3A-rel lehet tölteni. Nincs hiba a csatlakozó kapcsán sem, hiszen egy C-típusú USB került a kiegészítő aljára, amely mellett egy könnyedén kezelhető bekapcsológomb, illetve egy 5 darab LED-ből álló visszajelző-csík is található. Ezek után talán már meg sem kell lepődni azon, hogy a teljesen korrekt csomagolás egy C-C USB-kábelt is rejt magában, ráadásul használható, 1 méteres hosszúságban. Egy ilyen kábel önmagában is pénzt ér. 

CubeNest S1B0 MagSafe kompatibilis akkumulátor

Ráadásul a termék MagSafe kompatibilis is, tehát 12-től felfelé mágnesesen tud csatlakozni az iPhone-ok hátuljára, rendkívül kényelmes használatot lehetővé téve. A töltés ilyenkor a Qi szabványon keresztül valósul meg, tehát a bekapcsolt akkumulátor felhelyezésekor nem jelenik meg a gyári Apple kiegészítőnél látható animáció, csak simán elindul a töltés. Viszont nincs is korlátozás Apple eszközökre, bármit lehet vele tölteni, ami támogatja a vezeték nélküli szabványt, beleértve természetesen a megfelelő AirPods fülhallgatókat is. És mindezért jelenleg 12 900 forintot kell fizetni, ami egy egészen elképesztő ár: az Apple saját MagSafe akkumulátora jelenleg 51 900 forintba kerül, de még a kiváló ár/érték arányról ismert Epico hasonló megoldásai is 14-18 000 forint között érhetők el. Azok között mondjuk található fémmel borított modell is, ez lehet talán az egyetlen paraméter, ami miatt érdemes lehet az Epico kínálatából szemezgetni, no meg akkor, ha valakinek szüksége van egy régebbi típusú USB-csatlakozóra is. Minden más esetben viszont szívből ajánljuk a CubeNest S1B0-t.