Hogyan kell tisztán tartani az AirPods fülhallgatókat?

Mint minden eszközt, az AirPodsokat is rendszeresen tisztítani kell, hogy sokáig használhatók legyen. Mutatjuk, hogy hogyan kell ezt megtenni.

Az AirPods készülékcsalád tagjainak egyik legjobb tulajdonsága, hogy rendkívül könnyű őket használni. Legyen szó a 2. vagy a 3. generációs AirPodsról, valamelyik AirPods Próról vagy az AirPods Maxról, az iPhone-hoz történő csatlakoztatás egyszerű és magától értetődő, a felhasználói élményt pedig általánosságban is le lehet írni ezekkel a szavakkal. Épp ezért sokan nem is gondolnak arra, hogy mint minden eszközt, az AirPodsokat is ápolni kell annak érdekében, hogy a lehető leghosszabb ideig használhatók maradjanak. Az Apple természetesen részletesen leírja, hogy ezt milyen módon kell megtenni annak érdekében, hogy ne károsítsuk az eszközt: a két alapszabály, hogy egyrészt sose tartsuk folyó víz alá a kütyüt, másrészt a tisztítást puha, szöszmentes anyaggal végezzük. A külső felületeket szükség esetén 70 százalékos izopropil-alkoholos törlőkendővel vagy 75 százalékos etilalkoholos törlőkendővel is tisztíthatjuk, de az esetek többségében erre nincs szükség. Ha valamilyen szennyeződés került a fülhallgatókra (szappan, sampon, testápoló, parfüm stb.), akkor azt csapvízzel enyhén benedvesített törlőkendővel távolítsuk el, majd egy másik, szintén szöszmentes kendővel töröljük százazra az eszközt. Fontos, hogy akár a töltőtokba, akár használat előtt hagyjuk teljesen ki- és megszáradni az eszközöket, illetve arra is figyeljünk oda, hogy semmiképp ne használjuk szöszölős fültisztító-pálcikákat. 

Epico Fülhallgató Tisztító Csomag

Van még pár értelemszerű szabály, pl. ne használjunk éles, hegyes kiegészítőket a tisztításhoz, illetve a töltőtok esetén figyeljünk oda, hogy ne tegyünk kárt a fém alkatrészekben. A fentiek betartásával, a rendszeres tisztítással és egy megfelelő védőtokkal sokáig újszerű állapotban tudhatjuk az eszközünket, de aktív használat mellett időről időre be lehet iktatni egy-egy nagytakarítást is, az Epico pedig ehhez kínál is eszközöket. A beszédes nevű Fülhallgató tisztító csomag tartalmaz egy Apple-elvárásoknak megfelelő, puha, szöszmentes kendőt, két különféle méretű és formájú ecsetet a nehezen elérhető helyekhez, két speciális, fültisztítópálcikához hasonló kiegészítőt, valamint két nedves törlőkendőt. Ezzel a csomaggal gyakorlatilag patikatisztíságúra lehet suvickolni bármelyik fül- vagy fejhallgatót anélkül, hogy bármilyen kárt tennénk benne. Mivel a csomag nem drága, mi merjük ajánlatni a használatát, mert gyorsabb és hatékonyabb vele a tisztítás. Ettől függetlenül a lényeg az, hogy figyeljünk oda rendszeres tisztításra, ha ezt megtesszük, házi eszközökkel is nagyszerű eredményeket érhetünk el.