Meglepetés: mégis lesz még idén Apple event!

A mai napon kiküldte az Apple a meghívókat egy olyan eseményre, amit eddig még sohasem rendezett.

A meghívó szerint december 2-án (pontosan két hét múlva hétfőn) 2019 kedvenc appjait és játékait ünneplik majd egy speciális eseményen. Egyfajta díjátadóról beszélhetünk? Nem tudjuk, ám az Apple eddig csak online listákon osztotta meg az adott év legsikeresebb appjait.

Ahogy idén azonban egyre inkább előtérbe helyezték a szolgáltatásokat, egyáltalán nem lennék meglepve, ha például egy rangos iparági díj alapítását terveznék. Ez jó hírverése lehetne többek között az Apple Arcade-nek, de akár megemlíthetik benne az új Apple TV+ műsorokat is, amik más platformokon nem kapnának ekkora sajtófigyelmet. A helyszín New York lesz, vagyis nem a mostanában megszokott Steve Jobs Theatre.

Egyelőre semmi sem biztos, a sajtót is meglepetésként érte a hír. Abban szinte mindenki egyetért, hogy ettől az eseménytől nem igazán várhatunk új hardver bejelentést. Se az új iPad Pro, a kisebb MacBook Pro vagy és az új iPhone SE nincs még olyan állapotban, hogy a polcokra kerülhessen, december eleje ráadásul üzletileg már nem az az időpont, amikor új terméket akarnak a kereskedők bevezetni a karácsonyi rali finisében.

Így marad esetleg a Mac Pro, amit már nagyon várunk, vagy valami olyan varázslat, amit Tim Cook nagyon rég nem húzott elő ingujjából. Minimális az esély, de rajongóként nyilván mindig bízunk valami meglepő és érdekesben.

A következő időszakban vélhetően szivárog majd még ki információ az eseményről, amit vélhetően élőben is közvetíteni fogunk.

Te mit vársz ettől az év végi keynote-tól?