CubeNest 3 az 1-ben hordozható MagSafe töltő (S312) bemutató

Egy újabb eszköz, amivel könnyedén és elegánsan megoldható az iPhone, az AirPods és az Apple Watch töltése: a tradicionális megoldásokhoz képest viszont komoly különbség, hogy ezt magunkkal is vihetjük.

Egyre több okoseszköz vesz minket körbe, aminek a hatásairól hosszasan lehetne írni, de ez most nem célunk: azt viszint bátran ki merjük jelenteni, hogy a hordozható eszközök töltése alapesetben egyre macerásabb, pusztán a számosság okán. Ha valakit beszippantott az Apple ökoszisztéma, akkor valószínűleg rendelkezik egy Lightning csatlakozón vagy vezeték nélkül tölthető iPhone-nal, egy ugyanilyen módon táplálható AirPods fülhallgatóval, illetve egy egyedi vezeték nélküli töltési megoldással rendelkező Apple Watch-csal. És persze mondhatnánk, hogy túlzottan jó dolga van annak, akit az zavar, hogy lefekvés előtt mindenféle kábeleket kell a helyükre tennie, de a helyzet az, hogy marha idegesítő, ha valamelyik eszközünket elfelejtjük feltölteni. Szóval a megbízható és egyszerű töltést biztosító kiegészítőknek van piacuk, ezt nyilván elég sok gyártó észrevette, többek között a CubeNest is, akiknek a 2 az 1-ben iPad állványát már bemutattuk, aminek kapcsán tudjuk, hogy kimondottan ügyesek ezen a területen. Az említett problémát orvosló 3 az 1-ben eszközből többféle megoldásuk is van, amik közül nem a hagyományos kialakítású, hanem a hordozható tűnik kimondottan izgalmasnak. Egyrészt azért, mert bár máshogy dizájnos, kevesebb helyet foglal, másrész azért, mert a sokat utazók életében más problémákat is megold. 

CubeNest S312 hordozható MagSafe töltő utazásokhoz

A hordozhatóság rendkívül hangsúlyos tulajdonsága a terméknek, amelyhez ennek megfelelően jár egy utazótok is, ami nem csak mutatós, de praktikus és strapabíró is. Található benne egy 20W teljesítményű hálózati töltőfej, egy C-típusú USB-kábel, illetve maga a töltő is, amely összecsukva kimondottan apró, széthajtogatva viszont a telefon mellett az órát és a fülhallgatót is tudja tölteni. Óriási origamizásra nem kell számítani, egy Z-betűre hasonló alakba lehet széthajtogatni a kiegészítőt, amelynek az alsó része tölti az AirPodsot, a középső az órát, a felső pedig az okostelefont: elsősorban az iPhone-t, ugyanis egy MagSafe-kompatiblis termékről beszélünk. Ennek megfelelően legalább iPhone 12-re lesz szükség a teljesértékű használathoz, AirPods esetén pedig nyilván csak azok támogatottak, amik ismerik a vezeték nélküli töltést, bár az a rész amúgy bármilyen Qi-kompatiblis eszközt képes megetetni. 

iPhone, AirPods és Apple Watch 3in1 töltő

Kimondottan jó, hogy nem feltétlenül kell teljesen széthajtani a használathoz, ha ugyanis valaki csak a telefont és az órát töltené, akkor elég, ha a legfelső részt hajtja előre. Mindez egy egyéb extra funkciót is jelent: a termék tökéletesen funkcionál telefontartó állványként, az iPhone-t akár fektetve, akár állítva is rá lehet helyezni. A zsanérok kimondottan jó minőségűek, szorosan illeszkednek, így a Pro Max készülékeket is elbírják. Extragyors töltésre nem kell számítani, ugyebár a 20W teljesítmény oszlik el három eszköz között, de ez bőségesen elég ahhoz, hogy pár óra alatt minden teljesen feltöltődjön. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a hordozhatóság mellett óriási előny a kompakt méret, ilyen kevés helyet szinte semmilyen más eszközzel nem tud foglalni egy iPhone, egy Apple Watch és egy AirPods töltés közben. Az S312 nagyjából ugyanazon az árszinten mozog, mint a konzervatív kialakítású megoldások, úgyhogy bátran merjük ajánlani azoknak, akik gyakran vinnék magukkal, illetve akik számára fontos a helytakarékosság az asztalon.