Windows 11 alatt is elérhetők az iCloudban tárolt fotók és videók

Mostantól a Microsoft legfrissebb operációs rendszerének képnézegetőjében is böngészhetők az iCloudra töltött fényképek és mozgóképek.

A Microsoft az előző hónapban jelentette be, hogy szorosan együtt dolgoznak az Apple-lel annak érdekében, hogy az Apple Music és az Apple TV szolgáltatásokat a Windows operációs rendszert használó PC-kre is elhozzák. Ezzel együtt szó esett arról is, hogy a Windows 11 operációs rendszer gyári képnézegető alkalmazásába natívan integrálják majd az iCloud Photos szinkronizálásának lehetőségét. Erre pedig meglepően keveset kellett várni, a funkciót ugyanis a mai napon élesítették. A használathoz mindenek előtt telepíteni kell az iCloud for Windows alkalmazást a Microsoft Store-ból, illetve a képnézegetőből is a legfrissebb verzióra van szükség. Ezt követően be kell jelentkezni az Apple ID fiókunkkal, majd be kell kapcsolni a képek szinkronizálását, aminek eredményeként az összes iCloudban tárolt fotónk és videónk megjelenik majd a Windows környezetben is.

iCloud Photos Windows 11 operációs rendszer alatt

Mindez egy nagyon fontos lépés, hogy az Apple és a Microsoft ökoszisztémái közelebb kerüljenek egymáshoz. A felhőben tárolt felvételeket egyébként eddig is meg lehetett nézni Windows operációs rendszer alatt, de nem ilyen egyszerűen. Az Apple Music és az Apple TV szolgáltatásokhoz pedig jelenleg csak a webböngésző használatával lehet hozzáférni Windows alatt, úgyhogy valószínűleg sokan várják a már említett integrációt.