Kettő iPhone SE 2 – Egy nem elég a jóból?

A múlt év végén kissé elcsendesedtek az idei, iPhone SE névre keresztelt új eszközt körüllengő pletykák. Most viszont elemi erővel csaptak le a hírek…

Volt itt már minden, iPhone X-szerű notch-os design, iPhone 8 méretű classic SE kinézet, most azonban mégsem a külalak a vezetőszál, hanem a darabszám.

Ming-Chi Kuo kezdésnek megszellőztette, hogy az idei év során nem egy, hanem helyből KETTŐ iPhone SE-szériás készülék érkezhet az Apple kínálatába különböző kijelzőméretekkel.

Mindkét készülék LCD kijelzővel felszerelt. A “normál” SE 2, az iPhone X-es sorozattal megegyező, 5,5″-es méretben (de nem OLED-del) és egy nagyobb 6,1″-es verzió az iPhone XR-hez hasonló méretekben tündökölhet. Az viszont úgy tűnik még mindig nem változott, hogy az iPhone 8 designját öröknék az új eszközök. Ami masszív kávát jelent az LCD körül. Mondjuk itt fel merül bennem a kérdés, hogy egy 6,1″-es kijelző esetében ez mekkora tényleges méretet jelent az eszköz számára?

Kuo a továbbiakban megerősítette, hogy bár a külső elmarad a legfrissebb divattól, a belső azért ütős lesz, hiszen az új készülékek meghaphatják az iPhone 11-es szériában használt A13 Bionic chipeket és 3 GB RAM is kerül a motorháztető alá. Ami viszont segíthet faragni az áron, az a jó öreg Home gombba integrált Touch ID, valamint a 3D Touch elhagyása.

Ami még egyre biztosabb az új készülékekkel kapcsolatban, a színválaszték: ezüst, asztorszürke és piros. Ami pedig kevésbé az a Plus verzió érkezése 2021-ben. Ennél már csak az iPhone SE 2 Pro kacifántosabb.

Én csak remélni tudom, hogy inkább megtartják a kompakt méretet és a pénztárcabarát árazást. Amire eddig jó esély volt. A két méret viszont már kicsit változtat a játékszabályokon…

Szerintetek mi lenne a jobb?

Forrás: MacRumors