Megérkezett az iOS 12.4!

  Az új frissítés a biztonsági javítások mellett új opcióként ajánlja az adatok direkt vezetéknélküli költöztetését régi iPhone-ról új iPhone-ra első beállítás során és újra engedélyezi a Walkie-Talkie funkció használatát Apple Watchon.

  Az iOS 12 annak ellenére, hogy egy szándékosan visszafogottabb frissítés lett, mégis számos izgalmas újdonságot hozott magával. A teljesség igénye nélkül ide sorolhatók a régebbi készülékek látványos teljesítményfokozása, az új kiterjesztett valóság funkciók, az átgondolt felülettel érkező gyári alkalmazások, a Digital Health statisztikái, a FaceTime fejlesztések, a csoportos értesítések vagy a Fotók alkalmazás új, intelligens algoritmusai.

  Az Apple már kiadta a 2018 szeptemberében bevezetett iOS 12 harmadik nagy verzióját. Most pedig egy újabb nagyobb frissítés érkezett, a 12.4-es verzióval.

  Bár fejlesztők úgy gondolták, hogy az új verzióban már találnak az Apple Card potenciális USA-beli bevezetésére utaló nyomokat, egyelőre a fejlesztői fejlegyzések még nem tesznek említést ilyen újításról.

  Az Apple a következőt írja a frissítésről:

  Az iOS 12.4 új funkcióként kínálja az iPhone-költöztetést, amellyel közvetlenül továbbíthatja az adatokat régi iPhone-járól egy új iPhone-ra, ezenkívül az iPhone vagy az iPad biztonságát is javítja. Ez a frissítés:

  iPhone-költöztetés

  • Lehetővé teszi, hogy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül továbbítson adatokat, és közvetlen módon átköltöztesse őket régi iPhone-járól egy új iPhone-ra az új eszköz beállítása közben

  Egyéb fejlesztések és javítások

  • Javítást tartalmaz az Apple Watchon található Adóvevő alkalmazáshoz, és újraengedélyezi az Adóvevő funkciót

  Ez a kiadás ezenkívül támogatást biztosít a HomePodhoz Japánban és Tajvanon.

  Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

  Az iOS 12 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPad 5.gen, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad (5. gen), iPad (6. gen), iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (1. gen) és iPad Pro 12,9″ (2. gen), iPod touch (6. gen)

  Az iOS rendszere mellett frissült a macOS Mojave, watchOS és tvOS is.