Megjelent az iOS 12.1.3-as frissítése!

Újabb kisebb hibajavítások iOS-hez és HomePodhoz egyaránt, valamint egy kellemetlen CarPlay bug is foltozásra került.

Az iOS 12 annak ellenére, hogy egy szándékosan visszafogottabb frissítés lett, mégis számos izgalmas újdonságot hozott magával. A teljesség igénye nélkül ide sorolhatók a régebbi készülékek látványos teljesítményfokozása, az új kiterjesztett valóság funkciók, az átgondolt felülettel érkező gyári alkalmazások, a Digital Health statisztikái, a FaceTime fejlesztések, a csoportos értesítések vagy a Fotók alkalmazás új, intelligens algoritmusai.

A szeptemberi debütálás óta már meg is érkezett hozzá az első nagyobb frissítés a 12.1 személyében, most pedig ehhez érkezett egy újabb kisebb ráncfelvarrás, valamivel több, mint egy hónappal az előző után.

Az Apple a következőt írja a frissítésről:

Az iOS 12.1.3 hibajavításokat tartalmaz az iPhone-jához vagy iPadjéhez. A frissítés:

  • Kijavít egy olyan problémát az Üzenetekben, amely hatással lehet a fotók Részletek nézetben való görgetésére
  • Megold egy problémát, amely miatt előfordulhat, hogy a Megosztási lapról küldött fotókon csíkok jelennek meg
  • Kijavít egy problémát, amely a hang torzulását okozhatja külső hangeszközök iPad Prón (2018) való használatakor
  • Megold egy problémát, amely miatt néhány CarPlay-rendszer kapcsolata megszakadhat az iPhone XR-rel, iPhone XS-sel és iPhone XS Maxszal

Ez a kiadás a HomePod számára is tartalmaz hibajavításokat. A frissítés:

  • Kijavít egy olyan problémát, amely miatt a HomePod újraindulhat
  • Megold egy problémát, amely miatt előfordulhat, hogy a Siri nem figyel az Ön hangjára

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 12 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPad 5.gen, iPad 6.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 11″, iPad Pro 12,9″ (mindkét generáció), hatodik generációs iPod touch.