Nothing Ear (stick) bemutató

Az Ear (1) után megjelent a gyártó második fülhallgatója, amely rendkívül egyedi és stílusos tálalásban, de aktív zajszűrés nélkül állít konkurenciát az Apple AirPods 3-nak.

Bár az Apple AirPods fülhallgatói kapcsán nehéz negatívumokat találni, léteznek más jó termékek is a piacon. Ezek közül több szempontból is kiemelkedik a Nothing ear (1), ami az azóta telefonnal is piacra lépett gyártó első terméke volt és igen jól sikerült. Az egyedi dizájn sok felhasználónak nyerte el a tetszését, és bár hangminőség, az aktív zajszűrés és az üzemidő is erős középkategóriásnak mondható, a nagyon korrekt árazás mellett a fülhallgató nem véletlenül lett sikeres. Ennek megfelelően nagy izgalommal bontottuk ki az Ear (stick) nevű újdonságot, ami a gyártó második fülhallgatója és egyben a harmadik terméke: az egyedi külső itt is erős adottság, a kialakítás viszont jelentősen eltérő. Ezúttal nem egy gumiharangos megoldásról van szó, amelyből ennek megfelelően az aktív zajszűrés (ANC) is hiányzik, viszont az ear (1)-nál kedvezőbb áron indít. Ha az Apple-termékkínálatára vetítjük rá, akkor azt mondhatjuk, hogy míg az ear (1) az AirPods Pro funkcionalitását hozta kicsit gyengébb minőségben, de kedvezőbb áron, addig az Ear (stick) az AirPods 2-nek és 3-nak állít konkurenciát, amit mi egyébként nagyra értékelünk. Az említett fülhallgatók ugyebár nem gumiharangos megoldások, azt a kialakítást ugyanis nem mindenki kedveli: a szomorú helyzet viszont az, hogy az Apple-ön kívül nem sok gyártó kínál ilyen kialakítású fülhallgatókat, tehát nagyon ráfért a piacra, hogy érkezzen egy hasonló megoldás jó minőségben. 

Nothing Ear (stick)

A dizájn ezúttal is kiemelt jelentőségű, a Nothing életében ez valószínűleg mindig így lesz. Az ear (1) szép, de kicsit mégis semmilyen tokja helyett ezúttal egy kapszulaformájú kiegészítőt kapunk, ami a hivatalos narratíva szerint egy rúzst próbál megidézni, de mi ezzel egyáltalán nem értünk egyet: a stílusjegyek teljesen nemsemlegesek, a kütyü menő és high-tech, köze nincs a szépségiparhoz. Komoly előrelépés, hogy a tok ezúttal már korlátozottan por- és vízálló, az IP54-es besorolásnak felel meg. Plusz előny, hogy a testvérmodell házával ellentétben nem nyílik ki, ha elejtjük, viszont gumitokot nem valószínű, hogy fogunk rá tudni venni. Az üzemidő minimálisan változott: maguk a fülhallgatók már 7 órát bírnak a testvérmodel 5,7 órájával ellentétben, de a tok kevesebb kapacitása csökkent, a teljes üzemidő így 29 óra az ear (1) ANC-nélküli 34 órájával szemben: ennek túl sok jelentősége valószínűleg nincs, mindkettő kellemes érték. A tokot C-típusú USB-csatlakozón keresztül lehet tölteni. A fülhallgató dizájnja hozza a másik modellnél látottakat; minimális változtatások persze vannak, de a stílus nagyjából ugyanaz. Leginkább hi-tech, de ettől függetlenül unisex, az anyaghasználat és az összeszerelési minőség kiváló. 

Nothing Ear (stick)

AirPods helyett?

Az új fülhallgató nagyon kényelmes. De tényleg: nagyon kényelmes, és valószínűleg ez az egyik legnagyobb hívószó. Ha valaki nem szereti a gumiharangos, agybadugós megoldásokat, akkor a sima AirPodsok mellett végre talált egy jó alternatívát. Az Ear (stick) több óra használat után sem kényelmetlen vagy nehéz (4,4 grammos tömegről beszélünk), nem tömíti el a hallójáratokat, mégis stabilan a helyén marad. Hogy jobban szól-e a testvérmodellnél, azt az eltérő felépítés miatt nehéz megítélni: az biztos, hogy a 11,6 helyett már 12,6 milliméteres dinamikus meghajtók dolgoznak benne, de az aktív zajszűrés ezúttal az eltérő kialakítás miatt kimaradt a szolgáltatáskínálatból. A hangminőséget ebből adódóan nem is feltétlenül a testvérmodellel, hanem az Apple hasonló kialakítású megoldásaival érdemes összevetni: az AirPods 2-nél véleményünk szerint szebben szól, az AirPods 3-nál egy lehelletnyivel gyengébb, a hangképe kevésbé színes. De alapvetően egy kiegyensúlyozott hangzásvilágról beszélhetünk, amit a Nothing szoftverével egész jól testre is lehet szabni, de komoly mélyhangokra senki se számítson, arra a gumiharangos megoldások sokkal hatékonyabbak.

Nothing Ear (stick)

A mikrofonok hangminősége kellemes, a zajszűrés itt nagyon erős, aminek köszönhetően utcán is érthetően, de némileg robothangon fognak hallani minket a beszélgetőpartnereink, az algoritmus pedig a néma csöndben is aktívan működik, tehát a fémes hang ilyenkor is megmarad. Örömteli, hogy a fülhallgatók szárai érintésérzékenyek, a megállítás és folytatás mellett a számléptetés és a hangerőszabályzás is megoldott. Mindez 51 990 forintos kezdőárral párosul, ami nagyon korrekt ajánlat: ez amúgy alacsonyabb, mint az Ear (1) ára, tehát a gyártó az ANC-s megoldás alá lőtte be, bár a régebbi modell nálunk most pont akciós. Az Apple AirPods 2 vagy AirPods 3 helyett a Nothing Ear (stick) egy jó alternatíva lehet, már csak az alacsonyabb ára miatt is: az iPhone felhasználóknak mondjuk az Apple kényelmi megoldásairól le kell mondaniuk, de Android esetén amúgy nagyon jól működik a Nothing szoftvere, ott tehát még többet is nyújt, mint az AirPodsok. Az AirPods 3 persze tud olyan dolgokat, amiket a Nothing újdonsága nem, ilyen többek között a már többször említett Spatial Audio, illetve az Apple fülhallgatója minőségben is feljebb van, de ettől függetlenül az Ear (stick) is egy jó termék. 

NOTHING ear (1) - fehér
NOTHING ear (1) - fehér
59 900 Ft

Készleten