Soundcore Liberty 3 Pro bemutató

Prémium specifikáció és szolgáltatáskínálat elérhető áron: vajon a valóságban is tudja, amit ígér?

Az elmúlt hetekben több alkalommal is foglalkoztunk valódi vezeték nélküli, azaz TWS fülhallgatókkal, segítettünk eligazodni az aktuális AirPods kínálatban, illetve bemutattuk az egyedül külsővel és kiváló ár-érték aránnyal rendelkező Nothing ear (1)-t. Ezúttal a Soundcore Liberty 3 Pro modellre esett a választásunk, amely paraméterei és szolgáltatáskínálata alapján egyértelműen a prémium kategóriát erősíti, azonban tudásához képest meglepően kellemes áron lehet megvásárolni. Bemutatónk nagy kérdése tehát az, hogy képes-e beváltani a gyártó ígéreteit, és ha nem, akkor hol kell kompromisszumot kötniük a felhasználóknak.

Soundcore Liberty Pro 3 teszt

A kicsomagolási élmény nem is lehetne jobb. A méretes doboz könyvként nyílik ki és elegáns módon mutatja meg a felhasználónak, hogy mit is kapott a pénzéért. A fülhallgatókhoz négy pár különféle méretű gumiharang és ugyanennyi pár gumiszárny jár, a töltéshez egy USB-A - USB-C kábelt lehet használni, illetve ott van maga a töltőbölcső, amely a megszokottól eltérően nem felhajtható, hanem elcsúsztatható fedővel rendelkezik. Ez a megoldás rendkívül látványos, azonban valószínűleg kevésbé strapabíró, érdemes lesz óvatosan bánni az amúgy abszolút zsebméretű, 7,1 x 5,5 x 2,7 centiméteres kiegészítővel. Apró finomságok már itt is tetten érhetők, ilyen például a párosítási módban megjelenő diszkrét ledvilágítás, aminél kevésbé látványos, de igencsak hasznos a töltöttséget visszajelző ledtrió. A fülhallgató anyaghasználata és összeszerelési minősége kiváló, a gumiharangok azonban legfeljebb átlagosnak mondhatók, de ez a használhatóságot szerencsére nem befolyásolja. A termék megfelel az IPX4-es tanúsítványnak, tehát korlátozottan vízálló, edzés és futás közben használható. 

A Liberty Pro 3 kimondottan kényelmes viselet, ami több dolognak is köszönhető. Egyrészt maguk a fülhallgatók viszonylag könnyűek, másrészt a gumiharangoknál elérhető négyes méretskálán szinte mindenki talál majd megfelelőt. Az AirPods Próhoz hasonlóan ez a termék is beenged némi levegőt a hallójáratba, aminek köszönhetően az átlagosnál kevésbé terheli a fülhallgatót hosszútávú használat esetén, az Apple termékéhez viszont nem tudott felnőni, úgy 1-2 óra után azért kicsit már zavaró érzést okozhat a fülben. Maguk az egységek egyébiránt viszonylag bumszlik, tehát kötött sapka alá nem ideálisak, ettől eltekintve viszont tényleg kényelmesen és stabilan ülnek a fülben. 

A Bluetooth 5.2-es szabványt használó kiegészítő támogatja a multipointot, azaz egyszerre több forráshoz is csatlakoztatva lehet, illetve ismeri az SBC, AAC és LDAC kodekeket is. A megfelelő használthoz gyakorlatilag kötelező az Android és iOS rendszerekre egyaránt elérhető Soundcore alkalmazást telepíteni, amely nem csak a szoftverfrissítéseket kezeli, hanem rengeteg beállítási lehetőséget is kínál. Mivel aktív zajszűrős eszközről van szó (ANC), ezen a felületen is beállítható ez a lehetőség, illetve természetesen bekapcsolható a hangáteresztő mód is, amelyből a normál mellett van kizárólag emberi hangokat átengedő változat is. Viszonylag ritka, hogy a zajszűrés erőssége egy hármas skálán szabályozható, ráadásul lehetőség van automatikus beállítást is választani, ahol az eszköz a külső hangerő alapján dönti el, hogy mi az ideális szint. A szélzajszűrést (WNR) külön kell kapcsolni, ezt mindenképp érdemes megtenni, illetve fontos megjegyezni, hogy az ANC-t és társait az eszköz nyomokodásával is ki-be lehet kapcsolni, tehát ehhez még nem feltétlenül kell alkalmazást használni. A szoftver része egy hallásteszt is, amelyet mindenképp érdemes elvégezni, hiszen így mindenki a saját hallásához igazított hangszínbeállítást kap, valamint az ANC-t is a felhasználó adottságaihoz fogja állítani a rendszer. Vannak persze további beállítások is a széleskörű, de kis megszokást igénylő menürengetegben, ilyen például térhatású mód, illetve professzionális, Grammy-díjas producerek által kreált hangszínbeállításokat is aktiválhatunk.  

Az aktív zajszűrés szintén nem éri el az AirPods Pro szintjét: ár-érték arányban meggyőző, de teljesen nem képes kiszűrni a környezeti zajokat, inkább csak tompítja azokat. A hangminőséggel kapcsolatban nem lehet panasz, a 10,6 milliméteres dinamikus és rezgőnyelves meghajtók teszik a dolgukat, az árkategóriájában nagyon kellemesen szól, de azért nem jelenti az abszolút csúcsot. Alapbeállítások mellett a Liberty 3 Pro nagyon harsány magas és mélyhangokkal operál, de a végtelen beállítási lehetőséget nyújtó alkalmazásnak köszönhetően könnyedén beállíthatunk olyan hangképet, amely megfelel az ízlésünknek. Külön érdemes kiemelni, hogy a sztereókép nagyon tág, a beépített mikrofonok pedig az átlagosnál jobb inőségűek, így telefonálásra is tökéletesen használható a Soundcore csúcsfülhallgatója. A specifikáció szerint az üzemidő egy töltéssel akár 8 óra is lehet, ez azonban az SBC-re vonatkozik zajszűrés nélkül, 50%-os hangerővel: AAC-vel és aktív zajszűréssel inkább 6 óráról beszélhetünk, de mivel a töltőbölcső háromszor képes feltölteni a fülhallgató-párost, ezért így is bőven 20 óra fölötti üzemidőt érhetünk el. Az összkép tehát pozitív: bár létezik jobb hangminőséggel rendelkező és jobb aktív zajszűrést nyújtó fülhallgató is, a Liberty 3 Pro ezeknél olcsóbb, több beállítási lehetőséget kínál és sokkal jobbak a mikrofonjai. A négyféle színben is elérhető termék mindenféle élethelyzetben jól használható, úgyhogy részünkről abszolút ajánlott azoknak is, akik tényleg kényesek a jó hangminőségre. 

Anker – Soundcore Liberty 3 Pro - Fehér
Anker – Soundcore Liberty 3 Pro - Fehér
65 990 Ft

Készleten

Anker – Soundcore Liberty 3 Pro - Fekete
Anker – Soundcore Liberty 3 Pro - Fekete
57 990 Ft

Rendelhető