Újabb iPhone super cycle a láthatáron

Bár azt gyanítom egyik évben sem panaszkodhatnak a részvényesek, az iPhone-értékesítések továbbra is az egekben járnak. Idén, a 12-es széria érkezésével azonban újfent super cycle kezdetét vélik felfedezni az arra érdemesek.

A super cycle nem időjárási jelenség, sokkal inkább fogyasztói. Ezekben a ciklusokban megnő a vásárlási kedv, sokkal többen cserélik le készülékeiket, mint korábban. Legalábbis erre enged következtetni többek közt az Apple részvények mostani hullámvasútja is. A napokban éppen közel 10%-os emelkedés volt tapasztalható, ami ekkora számok esetében azért nem zsebpénz.

Az 5G iPhone-ról pedig úgy tartják újabb super cycle-t indíthat be.

Az elmúlt pár hét a kínai események miatt igazi “sokk” volt az Apple ökoszisztémája számára mind keresletei és kínálati oldalon. De úgy gondoljuk, nem lesz hosszú távú a visszaesés. Az 5G-s készülékek super cycle-je újra fellendítheti az Apple eladásait az elkövetkezendő 12-18 hónapban. – mondta Dan Ives, a Wedbush elemzője.

Ives szerint az 5G frissítés éppen a legjobbkor jöhet idén ősszel, szép magasra téve ezzel azon Apple-felhasználók számát, akik idén nyitottak lehetnek a váltásra.

Lehet csak én nem látom az 5G óriási jelentőségét egyelőre, azonban mások már nagyon várják a négy új iPhone modell bemutatását idén ősszel.

Forrás: Barron