Apple Arcade megjelenések az év végén

Folyamatosan bővül a szolgáltatásban elérhető játékok listája, mutatjuk az újonnan érkezőket.

Egy előfizetés, több száz játék címmel részletesen is írtunk az Apple Arcade nevű szolgáltatásról, amelyben annak indulásakor nagyjából száz játék volt elérhető, de ez a szám időközben a duplájára nőtt. Ennek oka nem meglepő módon az, hogy folyamatosan jönnek az újabb és újabb prémium címek, idén közel 60 új játék vált elérhetővé, olyan húzónevekkel, mint a Hello Kitty Island Adventure, az NBA 2K24 Arcade Edition, a TMNT Splintered Fate, vagy épp a Cypher 007. Jó hír, hogy a mennyiség nem ment a minőség rovására, a kínálat továbbra is sokszínű, az AAA-s címek mellett kisebb költségvetésű, de minden esetben makulátlan minőségű játékok találhatók. Az év végéhez közeledve összeszedtük, hogy melyek voltak az elmúlt hetek megjelenései, és milyen címek várhatók az év hátralévő részében:

  • Knotwords+ (november 3): Az indie-fejlesztő Zach Gage több Arcade címet is jegyez, ők készítették többek között a Cards of Darkness, a Good Sudoki+ és a Flipflop Solitare+ nevű játékokat is. Legújabb alkotásuk egy minimalista és elegáns keresztrejtvény-játék.
  • Football Manager 2024 Touch (november 6.): Az egyik legnépszerűbb futballmenedzser játék visszatér az Arcade platformra, természetesen naprakész és friss adatbázissal. Jó hír, hogy a Football Manager 2023 Touch játékosok átvihetik az eredményeiket, tehát az új játékban folytathatják az előzőben megkezdett karrierjüket.
  • Downwell+ (november 17.): A Devolver Digital által fejlesztett retro hangulatú akció-platformer története szerint egy kíváncsi fiú az elmondhatatlan kincsek megtalálásának reményében beleugrik egy kútba, ahol a cipő-gépfegyverei kapcsán reménykedhet a túlélésben. A műfaj rajongói számára valószínűleg óriási szórakozást jelent majd. 
  • Delicious - Miracle of Life+ (november 24.): Ebben az időmendzsmentes főzőjátékban a várandós Emilyt alakítjuk, aki épp a főzővlogja indításán fáradozik. 60 pályán és 30 kihíváson keresztül próbálhatjuk elérni Emily álmait.
  • Disney Dreamlight Valley Arcade Edition (december 5.): A Gameloft játékában mindenki találkozhat a kedvenc Disney és Pixar karaktereivel; maga a játékmenet pedig elég összetett, talán az életszimulátor jelzővel lehetne a legjobban leírni, millióféle lehetőség és különféle feladványok várják a játékosokat.
  • Sonic Dream Team (december 5.): A Sonic franchise több mint 1,6 milliárd eladott játékkal büszkélkedhet, valószínűelg szinte mindenki találta, hogy miről szól az Arcade-exkluzív újdonság: egy adrenalindús 3D akció-platformerről van szó, a jól ismert játékmenettel és karakterekkel. 
  • Puzzle & Dragons Story (december 5.): Egyre népszerűbb a puzzle-RPG játékkateróia, ezt erősíti a decemberben érkező alkotás is, ahol a párosítós logikai-ügyességi minijátékok vannak RPG-elemekkel, sárkányokkal és meghódítandó kazamatákkal ötvözve. 
  • Turmoil+ (december 5.): Ezt a magával ragadó grafikával rendelkező szimulátort a 19. századi észak-amerikai olajláz inspirálta, amely ezáltal nemcsak a korszak rajongóinak, hanem minden vállalkozó kedvű játékosnak ajánlott. 

Turmoil+ és egyéb újdonságok az Apple Arcade kínálatában

Az Apple Arcade és a többi Apple szolgáltatás az ide kattintva elérhető oldalunkon keresztül három hónapig mindenki számára díjmentesen kipróbálható.