Viszlát MacBook és MacBook Air!

Az Apple a mai napon mindenfajta bejelentés nélkül jelentősen megreformálta a MacBook termékpaletta kínálatát. Kissé kettős érzés tölthet el bennünket, hiszen történtek igen pozitív lépések is, de sokunknak egyben fájni is fognak az idei változások. De mik is történtek nagy csendben?

MacBook

Az Apple kínálatában többé már nem szerepel a 12″-es MacBook. A bevezetése igen fontos mérföldkő volt a termékpaletta életében, hiszen ez hozta el a MacBookok jelenlegi dizájnját, valamint az USB-C csatlakozók egyedüli beépítését is ebben a modellben lépte meg először az Apple, ami nagy port kavart a tech világban. Sajnos a terméket a cég 2017 óta nem fejlesztette tovább.

A szerepét már kezdetben is sokan megkérdőjelezték, és általában a MacBook Air szériához hasonlítgatták, ami többek szerint praktikusabb, ráadásul olcsóbb is volt. Az Apple talán épp ezen megfontolásból a továbbiakban nem forgalmazza a 12″-es MacBook-ot a kínálatában. A lépés talán időszerű, de egyben kissé váratlan is.

MacBook Air

A mai nap másik nagy fordulata pedig kétségkívül a 2008 óta változatlan – és sokak szerint a valaha volt egyik legszebb – dizájnnal rendelkező MacBook Air elhagyása. Az ikonikus modell mostantól a Retina kijelzős verzióban él tovább, amit True Tone techológiával egészítettek ki.

Aki mindenképpen ragaszkodik a klasszikus Airhez, annak azt javasoljuk, hogy csapjon le mihamarabb a még készleten maradt – egyébként kedvezményes 289 900 Ft-os áron kapható – darabok egyikére!

A mai drasztikus változássokkal a MacBook termékpaletta mondhatni sokkal áttekinthetőbb és logikusabb lett, hiszen mostantól alapvetően 3 modell közül választhatunk: MacBook Air (Retina), MacBook Pro 13″, valamint MacBook Pro 15″, amik egyaránt T2 chipekkel és ujjlenyomat olvasókkal felszereltek.

Szerintetek várható volt ez a lépés az Apple-től? Ti mennyire örültök neki?