500m2 felett
Zen Wi-Fi AX
Háromsávos, teljes otthont lefedő mesh WiFi 6 rendszer.
Részletek
Mindenre is
Hey Alexa!
Háromsávos WiFi 5 router és bluetooth hangszóró beépített hangvezérléssel.
Részletek
Játékosoknak
Indulhat a játék!
Adaptív prioritás funkcióval a simább játékélmény érdekében.
Részletek
Okos otthonokba
Zen Wi-Fi AC
Nagy sebességű, háromsávos WiFi 5 router, letisztult külsővel.
Részletek
Mi alapján válasszak routert?

Választás előtt érdemes figyelembe venned, hogy mekkora területet és pontosan hány eszközt szeretnél lefedni a Wi-Fi hálózattal. Az sem mindegy, hogy általában mire használod az internetet. Ha csak böngészel és emailezel, akkor valószínűleg valamelyik alapmodell is megteszi majd. Amennyiben azonban nagyobb területet szeretnél lefedni és a hálózathoz sok eszközt csatlakoztatnál, úgy érdemes megfontolnod egy erősebb, drágább router választását.

Az ASUS a WiFi 6 routerek teljes választékát kínálja az átlagfelhasználók és a profik számára egyaránt. Akár munkához vagy játékhoz keresel csúcskategóriás modellt, akár csak otthoni felhasználásra kellene egy megfizethető készülék, az ASUS-nál meg fogod találni a számodra tökéletes WiFi 6 routert.

A legfrissebb WiFi 6 (802.11ax) egy új WiFi-szabvány, amely teljes mértékben kompatibilis a meglévő WiFi-eszközökkel, vagyis nincs ok a kivárásra: ha a hálózatba új WiFi 6 készülék érkezik, akkor azonnal élvezhető ennek a funkciógazdag kapcsolatnak az összes előnye.

Egy vagy több routerben gondolkodjak?

Amennyiben a lakásod/házad több szintes vagy szimplán nagy alapterületű úgy könnyen meglehet, hogy egyetlen router nem lesz elegendő, hogy az összes szobát lefedje. Ezekre az esetekre a Mesh rendszerben kapható routereket szoktuk ajánlani, melyek több elérési pontból állnak, amiket a ház különböző pontjaira helyezve tudod biztosítani a megfelelő lefedettséget.

Mesh Wi-Fi

Mesh rendszerben érkező Wi-Fi routerek az ASUS-tól


Melyik routerrel lesz a leggyorsabb az internetem?

Amennyiben nem szükséges, hogy a router nagy területet fedjen le, vagy alapból több modell vásárlásán gondolkodtál, úgy az ASUS felsőkategóriás AX6000-es termékszegmensét ajánljuk figyelmedbe. Ezek a routerek igazi erőgépek, van köztük kétsávos, illetve háromsávos opció is és mind a legújabb hálózatgyorsító technológiákkal szerelve érkezik.

Amennyiben online játékhoz keresel routert, úgy az AX6000-es modellek neked készültek. Az adaptív szolgáltatásosztályozási funkciónak köszönhetően ezek a routerek prioritást adhatnak a játékok adatcsomagjainak a simább online játék érdekében. A beépített wtfast® technológia kikeresi az eszköz és a játékszerver közötti leggyorsabb utat és garantálja, hogy az adatok arra haladjanak, a lehető legkisebbre csökkentve ezzel a ping értékét és minimalizálva az akadozást.

Hálózatkezelés játékosoknak

A legjobb routerek a játékosokat legjobban ismerő márkától

#termékteszt
ASUS Routerekről az iSTYLE Blogon
Ha nem vagy benne biztos, hogy melyik routerre is van szükséged, akkor olvasd el kollégáink terméktesztjét és útmutaóját az iSTYLE Blogon!
Olvas
alt desc alt desc
Mi az az AiMesh és mit nyújt pontosan számomra?

Az AiMesh egy innovatív funkció, amellyel több kompatibilis ASUS router köthető össze egy, a teljes lakást lefedő WiFi-hálózat megteremtése érdekében. Rugalmas és bővíthető megoldás eltérő ASUS routermodellek együttes használatával. Ha eljön a hálózat kiterjesztésének ideje, nem kell kidobni a régi hardvert! Akár nagyobb lefedettséget, akár új funkciókat szeretnél, csak egészítsd ki az AiMesh hálózatot egy kompatibilis routerrel.

Az ASUS AiMesh a legjobb otthoni WiFi-megoldás, amellyel stabil, folyamatos és biztonságos vezeték nélküli kapcsolatot élvezhetsz az otthonod minden pontján. Hatásos funkcióival, kivételesen könnyű használhatóságával és azzal, hogy nem kell kompromisszumot kötni a WiFi tartomány és a maximális sebesség között, végre úgy használhatod a WiFi-t, ahogy azt kell.

AiMesh kompatibilis routerek

Az alábbi routerek mindegyike Mesh hálózatba köthető egymással,
így szabadon párosíthatóak limit nélkül.


Gyakori kérdések

Mi is az a Wi-Fi 6?

A Wi-Fi 6 (802.11ax) a Wi-Fi szabvány legújabb generációja. Ugyanazt az alapvető dolgot fogja elvégezni, mint a korábbi szabvány - csatlakoztat téged az internethez - azonban egy csomó további technológiával lesz felruházva, hogy a kapcsolat hatékonyabb és gyorsabb legyen, mint valaha.

Milyen gyors a Wi-Fi 6?

A rövid és egyszerű válasz, hogy 9.6 Gbps. Ez a jelenlegi Wi-Fi 5 maximális, 3.5 Gbps-os átviteli sebességét tekintve egy alapos előrelépés.

A valódi válasz ennél azért kicsit bonyolultabb. A korábban említett számok elméleti maximum értékek, így elég valószínűtlen, hogy ezeket az értékeket valaha is elérd a való életben. Az átlagos letöltési sebesség az Egyesült Államokban például 72 Mbps, vagyis az elméleti maximum kevesebb, mint 1%-a.

Ennek ellenére nagyon is lényeges különbség, hogy az új Wi-Fi 6 maximális átviteli sebessége magasabb. Ez a 9.6 Gbps nem kell, hogy egyetlen eszközhöz menjen, hiszen általában egy hálózatra több eszközt is csatlakoztatunk, ezáltal az új szabvány az eszközeinkre jutó potenciális sebességet is növeli.

Mi az a MU-MIMO?

A MU-MIMO, vagyis a “multi-user, multiple input, multiple output” technológia már most is használatban van a modernebb routerekben, de a Wi-Fi 6-al ez is tovább fejlődik. Ez a funkció teszi lehetővé, hogy a router egyszerre több eszközzel is képes kommunikálni egyidejűleg. Jelenleg a MU-MIMO lehetővé teszi, hogy a router 4 eszköznek tudjon egyszerre adatot küldeni, a Wi-Fi 6 ezt a számot turbózza majd fel 8-ra.

Mit jelent az OFDMA?

A másik új technológia az OFDMA névre hallgat, mely az “orthogonal frequency division multiple access” rövidítése. Ez annyit jelent, hogy a router képes egyetlen jelátvitellel több eszközhöz is adatot küldeni egyszerre. Ez segít, hogy az elérhető sávszélesség a legnagyobb kihasználtság mellett működhessen.