500m2 felett
ZenWi-Fi
Háromsávos, teljes otthont lefedő mesh WiFi 6 rendszer.
Részletek
Profiknak
Döbbenetes sebesség.
Kétsávos WiFi 6 gaming router, MU-MIMO és OFDMA technológiával.
Részletek
alt desc alt desc
Játékosoknak
Indulhat a játék!
Adaptív prioritás funkcióval a simább játékélmény érdekében.
Részletek
Átlag használatra
Sokeszközös háztartásokhoz tervezve.
RT-AX58U 2x2-es, kétsávos Wi-Fi router.
Részletek
alt desc alt desc
Mi alapján válasszak routert?

Választás előtt érdemes figyelembe venned, hogy mekkora területet és pontosan hány eszközt szeretnél lefedni a Wi-Fi hálózattal. Az sem mindegy, hogy általában mire használod az internetet. Ha csak böngészel és emailezel, akkor valószínűleg valamelyik alapmodell is megteszi majd. Amennyiben azonban nagyobb területet szeretnél lefedni és a hálózathoz sok eszközt csatlakoztatnál, úgy érdemes megfontolnod egy erősebb, drágább router választását.

Az ASUS a WiFi 6 routerek teljes választékát kínálja az átlagfelhasználók és a profik számára egyaránt. Akár munkához vagy játékhoz keresel csúcskategóriás modellt, akár csak otthoni felhasználásra kellene egy megfizethető készülék, az ASUS-nál meg fogod találni a számodra tökéletes WiFi 6 routert.

A legfrissebb WiFi 6 (802.11ax) egy új WiFi-szabvány, amely teljes mértékben kompatibilis a meglévő WiFi-eszközökkel, vagyis nincs ok a kivárásra: ha a hálózatba új WiFi 6 készülék érkezik, akkor azonnal élvezhető ennek a funkciógazdag kapcsolatnak az összes előnye.

Egy vagy több routerben gondolkodjak?

Amennyiben a lakásod/házad több szintes vagy szimplán nagy alapterületű úgy könnyen meglehet, hogy egyetlen router nem lesz elegendő, hogy az összes szobát lefedje. Ezekre az esetekre a Mesh rendszerben kapható routereket szoktuk ajánlani, melyek több elérési pontból állnak, amiket a ház különböző pontjaira helyezve tudod biztosítani a megfelelő lefedettséget.

Mesh Wi-Fi

Mesh rendszerben érkező Wi-Fi routerek az ASUS-tól

Melyik routerrel lesz a leggyorsabb az internetem?

Amennyiben nem szükséges, hogy a router nagy területet fedjen le, vagy alapból több modell vásárlásán gondolkodtál, úgy az ASUS felsőkategóriás AX6000-es termékszegmensét ajánljuk figyelmedbe. Ezek a routerek igazi erőgépek, van köztük kétsávos, illetve háromsávos opció is és mind a legújabb hálózatgyorsító technológiákkal szerelve érkezik.

Amennyiben online játékhoz keresel routert, úgy az AX6000-es modellek neked készültek. Az adaptív szolgáltatásosztályozási funkciónak köszönhetően ezek a routerek prioritást adhatnak a játékok adatcsomagjainak a simább online játék érdekében. A beépített wtfast® technológia kikeresi az eszköz és a játékszerver közötti leggyorsabb utat és garantálja, hogy az adatok arra haladjanak, a lehető legkisebbre csökkentve ezzel a ping értékét és minimalizálva az akadozást.

Hálózatkezelés játékosoknak

A legjobb routerek a játékosokat legjobban ismerő márkától

#termékteszt
ASUS Routerekről az iSTYLE Blogon
Az elmúlt hetekben alkalmunk adódott letesztelni és összehasonlítani az ASUS Wi-Fi 6 képes hálózati routereit, így többek közt az új ZenWiFi AX-et is...
Olvas
alt desc alt desc
Mi az az AiMesh és mit nyújt pontosan számomra?

Az AiMesh egy innovatív funkció, amellyel több kompatibilis ASUS router köthető össze egy, a teljes lakást lefedő WiFi-hálózat megteremtése érdekében. Rugalmas és bővíthető megoldás eltérő ASUS routermodellek együttes használatával. Ha eljön a hálózat kiterjesztésének ideje, nem kell kidobni a régi hardvert! Akár nagyobb lefedettséget, akár új funkciókat szeretnél, csak egészítsd ki az AiMesh hálózatot egy kompatibilis routerrel.

Az ASUS AiMesh a legjobb otthoni WiFi-megoldás, amellyel stabil, folyamatos és biztonságos vezeték nélküli kapcsolatot élvezhetsz az otthonod minden pontján. Hatásos funkcióival, kivételesen könnyű használhatóságával és azzal, hogy nem kell kompromisszumot kötni a WiFi tartomány és a maximális sebesség között, végre úgy használhatod a WiFi-t, ahogy azt kell.

AiMesh kompatibilis routerek

Az alábbi routerek mindegyike Mesh hálózatba köthető egymással,
így szabadon párosíthatóak limit nélkül.

Gyakori kérdések

Mi is az a Wi-Fi 6?

A Wi-Fi 6 (802.11ax) a Wi-Fi szabvány legújabb generációja. Ugyanazt az alapvető dolgot fogja elvégezni, mint a korábbi szabvány - csatlakoztat téged az internethez - azonban egy csomó további technológiával lesz felruházva, hogy a kapcsolat hatékonyabb és gyorsabb legyen, mint valaha.

Milyen gyors a Wi-Fi 6?

A rövid és egyszerű válasz, hogy 9.6 Gbps. Ez a jelenlegi Wi-Fi 5 maximális, 3.5 Gbps-os átviteli sebességét tekintve egy alapos előrelépés.

A valódi válasz ennél azért kicsit bonyolultabb. A korábban említett számok elméleti maximum értékek, így elég valószínűtlen, hogy ezeket az értékeket valaha is elérd a való életben. Az átlagos letöltési sebesség az Egyesült Államokban például 72 Mbps, vagyis az elméleti maximum kevesebb, mint 1%-a.

Ennek ellenére nagyon is lényeges különbség, hogy az új Wi-Fi 6 maximális átviteli sebessége magasabb. Ez a 9.6 Gbps nem kell, hogy egyetlen eszközhöz menjen, hiszen általában egy hálózatra több eszközt is csatlakoztatunk, ezáltal az új szabvány az eszközeinkre jutó potenciális sebességet is növeli.

Mi az a MU-MIMO?

A MU-MIMO, vagyis a “multi-user, multiple input, multiple output” technológia már most is használatban van a modernebb routerekben, de a Wi-Fi 6-al ez is tovább fejlődik. Ez a funkció teszi lehetővé, hogy a router egyszerre több eszközzel is képes kommunikálni egyidejűleg. Jelenleg a MU-MIMO lehetővé teszi, hogy a router 4 eszköznek tudjon egyszerre adatot küldeni, a Wi-Fi 6 ezt a számot turbózza majd fel 8-ra.

Mit jelent az OFDMA?

A másik új technológia az OFDMA névre hallgat, mely az “orthogonal frequency division multiple access” rövidítése. Ez annyit jelent, hogy a router képes egyetlen jelátvitellel több eszközhöz is adatot küldeni egyszerre. Ez segít, hogy az elérhető sávszélesség a legnagyobb kihasználtság mellett működhessen.