230 új emoji érkezik 2019-ben, köztük a fehér szívvel

A magas szám ellenére nem beszélhetünk kifejezetten túl sok új emojiról, inkább a variációk száma nő. Egy képen az összes idei újdonság.

Az Unicode Consortium döntött az idei évben bevezetendő emojik listájáról. 2019-ben 230 új lehetőség kerül be a rendszerbe, amiből 175 az ember és test kategóriába került. Novemberi hírünkben – amiben az eddigi legjobb emojiról számoltunk be – a kommentekben előjött a nagy hiányosság: az azonos nemű párok csak egyfajta bőrtónussal választhatóak. Nos, mostantól tetszőlegesen variálható a pároknál a nemek és a bőrtónus is, mindenki megtalálja majd, amit keres. Az egymás kezét fogó pár képre ezért 71 új variáns érkezik.

Gyors pause gomb:

Az Unicode Consortium egy nonprofit szervezet, ami nagyon röviden megfogalmazva arra hivatott, hogy standardizálja az internet karakterkészleteit. Nagyban segít abban, hogy egységesen nézzen ki valami a világ összes nyelvén. A testületben a nagy techvállalatok képviselik magukat, és közösen döntenek. Szóval nem az Apple vagy a Google hozza be az új orángutánt, olvadó jégkockát vagy épp a bionikus kart. Viszont minden cég kicsit másképp jeleníti meg, ezekben lehetnek apró eltérések. Lépjünk tovább.

A másik nagy téma, amire koncentráltak, azok a fogyatékkal élők emojijai. Mostantól elkülönül a motorizált és a manuális kerekesszék, jön férfi és női kivitelben is. Bottal járó látássérült és hallássegítő készülékes fül is lesz mindenféle tónusban. Ja igen, és jön a fehér szív, állítólag ezt sokan várták!

Egy képen az öszes 2019-ben várható emoji:

Mielőtt jönne valami túl PC vagy épp a másik személetből fakadó kommentdömping, inkább nézzük megy együtt a Microsoft videóját, ami a Super Bowlon nagyot ment:

Nah, mélylevegő, az élet szép, szeressük egymást. Figyeljünk oda mindenhol mindenkire, még ha csak emojikról is van szó. Meg akkor is, ha minket ezek az új kreálmányok semmilyen szinten sem fognak érinteni. Mert mi már ugye GIF-ben kommunikálunk.

via GIPHY

Forrás: Emojipedia