Így állítsd be, hogy az Apple Watch odafigyeljen a kezed tisztaságára

Sokan nem tudják, de az Apple okosórái rendelkeznek kézmosás-figyelő funkcióval is. Megmutatjuk, hogyan aktiválhatod!

Kevesen tudják, de az Apple Watch Series 4 és az annál újabb modellek képesek automatikusan észlelni a kézmosás megkezdését, és elindítanak egy 20 másodperces időzítőt, hogy a művelet biztosan elég alapos legyen. A funkció beállításához mindenek előtt ellenőrizni kell, hogy az iPhone-on és az Apple Watch-on a legújabb operációs rendszerek futnak, majd a következőket kell tenni:

  1. Az iPhone készüléken meg kell nyitni a Watch alkalmazást, majd a főmenüben kiválasztani a Kézmosás funkciót. Ez a harmadik szekcióban található.
  2. Be kell kapcsolni a Kézmosási időzítés funkciót.
  3. Ennek megtörténte után megjelenik a Kézmosással kapcsolatos emlékeztetők funkció, amelyet aktiválva az óra értesítést fog küldeni, hogy a hazaérkezés után nem aradjon el a kézmosás. 
Apple Watch kézmosás

Az időzítő akkor indul el, amikor az Apple Watch a mikrofon és a mozgásérzékelő segítségével észleli a kézmosást, tehát nem kell manuálisan aktiválni, a folyamat automatizált. Az időzítő elindulásakor haptikus jelzést is küld a felhasználónak, aki amennyiben az időzítő lejárta előtt abbahagyja a műveletet, értesítést fog kapni. 

Bár a Covid világjárvány már szerencsére nem tombol olyan mértékben, mint 1-2 évvel ezelőtt, a megfelelő kézmosás elengedhetetlen a betegségek terjedésének megállításában. A helyes kézmosás menetéről Magyarországon a Nemzeti Népegészségügyi Központ ad tájékoztatást: a kézmosásnak legalább 20 másodpercig kell tartania, szappannal és folyóvízzel, vagy alkoholos kézfertőtlenítővel kell történnie. Fontos, hogy az emberek hazaérkezés után, ételkészítés előtt és közben, érkezés, tüsszentés, köhögés, illetve állatokkal való érintkezés után is alaposan mossanak kezet. Ebben pedig szerencsére az Apple Watch is segít.