A valaha volt legvékonyabb Apple Watch lett a Series 10

Bemutatta az Apple az Apple Watch Series 10 órát, ami a legnagyobb kijelzős, mégis legvékonyabb Apple Watch eddig.

Új formát kapott az Apple Watch Series 10. Az Apple utoljára 2021-ben frissítette csuklón hordható okoseszközének dizájnját, az alapok pedig most sem változtak jelentősen, ránézésre egyből meg tudja mondani az ember, hogy Apple óráról van szó. Viszont jelentősen vékonyabb lett az óratok a maga 9,7 milliméterével, a kijelző mégis nőtt. Ezt úgy érte el az Apple, hogy a 42 milliméteres és a 46 milliméteres tokozású Watch Series 10-ek egyaránt vékonyabb kijelzőszegélyt kaptak. Az órákba szerelt OLED kijelző ráadásul ezentúl fényesebb, több szögből is jobban látható és ha kell, akkor másodpercenként frissít a mindig éber módban percenkénti helyett, így pontosabb információkat és adatokat mutatva. Az óratest két anyagváltozatban elérhető: alumíniumtokkal kozmoszfekete, rozéarany és ezüst színben és titántokkal palaszürke, arany és natúr színben. Mindkét modell esetén a csukló felé néző hátlapi oldalt fémre cserélte az Apple, így az antennakivezetések nagyobb felületűek, ezáltal pontosabbak, könnyebb is lett az óratest, és nagyobb felületen képes töltést felvenni, így akár 30 perc alatt 80%-ra tölthető az akkumulátora.

Apple Watch Series 10 bejelentés

 Fontos új egészségügyi funkció, hogy az Apple Watch Series 10 képes az alvási apnoét felismerni és figyelmeztetni a felhasználót esetleges egészségügyi veszélyekre. Ehhez a watchOS 11-es rendszert futtató órát több napig kell hordani. Az Apple Watch Series 10 mélyebb alvásadatokat is képes szolgáltatni, képes EKG-mérést készíteni és újdonság a Vitális jelek alkalmazás, mely a napi egészségi állapot változásait segít azonosítani, mint a pulzusszám, légzésszám, csuklóhőmérséklet, alvással töltött idő. Az új Apple Watch Series 10 akár 50 méteres mélységig is vízálló, így maszkos búvárkodáshoz vagy szabadtüdős merüléshez is használható, emiatt az eddig az Apple Watch Ultra ókon exkluzív merülés funkció és az Oceanic+ alkalmazás elérhető lesz az Apple Watch Series 10 órán is. Szintén újdonság az Árapály alkalmazás, ami 115 ezer tengerpart és 5000 szörfhelyszín viszonyait — apály-, dagály-, napkelte- és napnyugta-adatait — szolgáltatja.

Itt az új Apple Watch

Teljesen új az Apple S10 SiP rendszerchip, amit az Apple Watch Series 10 óra használ. A négymagos Neural Engine segítségével az óra pontosabban felismeri az ujj összeérintésével adott parancsot, gyorsabban reagál a Siri, a diktálás, az esés- és balesetészlelés, illetve pontosabb az automatikus edzésmeghatározás is. Újratervezték az Apple Watch Series 10-hez a fotóinkból készíthető számlapot, ezentúl több beállítási lehetőséggel érjük el a watchOS 11-ben, és van egy teljesen új digitális számlap is az Apple Watch Series 10-en. Szintén a friss chipnek köszönhetően a számlapon az Intelligens pakli sokkal relevánsabb adatokat szolgáltat, például ha külföldre utazunk, az aktuális nyelvterülethez tartozó Fordítás app megjelenik a helyi nyelvre beállítva a pakliban. Szintén az új chipnek köszönhető, hogy az Apple Watch Series 10-en felvett hívásaink tisztábban szólnak és hangunkat a másik oldalon is jobban hallják majd. Az Apple új háttérzaj-eltávolító algoritmust dolgozott ki, ami telefon- és FaceTime-hívások során is képes izolálni a beszédet az esetleges zavaró hangoktól. A beépített hangszórókkal pedig ezentúl zenét és podcasteket is lehet közvetlenül az órán hallgatni.

Mit tud az Apple Watch Series 10?

Az Apple Watch Series 10 akár karbonsemleges formában is elérhető. Az alumíniumtok 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készül, a titántok pedig 95%-ban újrahasznosított titánból. Az Apple Watch Series 10 két méretben (42 mm és 46 mm) elérhető, mérettől függetlenül 64 GB-nyi tárolókapacitással, GPS és GPS + Cellular kivitelben.