Bemutatkozik az Apple Watch Series 5

Csomó apróbb újítással, de óriási villantás nélkül érkezik az Apple Watch ötödik szériája.

Ezt a szekciót egy videóval nyitották, ahol gyakorlatilag köszönetet mondtak Tim Cooknak az óráért. A vállalat CEO-ja rendszeresen oszt is meg Twitterén ezekből a köszönő levelekből. Sokak életét megmentette és rengetegen az óra irányításával kezdtek el aktívan mozogni, mely szintén egy fajta életmentés.

Innen egyből ugrottunk is azokra a kutatásokra, melyek már lezajlottak, és amiket tervez a vállalat az óra bevonásával. Az Egyesült Államokban 400.000 ember vett részt az “Apple Heart Study” projektben.

Ehhez kapcsolódóan bemutatták az Apple Research Appot is, amiben 3 új tanulmány indul, bár ebben leginkább gyanítjuk az Egyesült Államokban vehetnek részt ismét. Az Apple Heart & Movement Study, az Apple Women’s Health Study és a Apple Hearing Study.

És végre ugrottunk is magára a hardverre. Az egyik legnagyobb változás, az Always On Retina kijelző. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az óra akkor is ébren van, ha a kezünk lóg vagy abszolút nem használjuk. Ilyenkor az új kijelző levesz a fényerőből és másodpercenként egyszer frissít. Aktív használat közben marad a 60Hz. A másodpercenkénti frissítés elvileg nem jár extra energia használattal, így a tavalyival megegyező 18 órás üzemidőt is úgy tűnik garantálni tudják.

További új funkcióként az új Apple Watch-ba került beépített iránytű és aktuális magasságmérés a könnyebb tájékozódás reményében. Ehhez kapcsolódóan elérhetővé tették a világszintű segélyhívást is, kezdetben 150 országban. Akár iPhone nélkül is, ahol az eSIM-es modellek kaphatóak – ez sajnos nálunk még várat magára.

Bővült az Apple Watch kínálata anyaghasználat terén is. A megszokott aluminium és rozsdamentes modellek mellett bevezették az új titán kivitelt ezüst és fekete színben. Valamint az 5. generáció ismét elérhető lesz fehér kerámia változatban is.

Innentől kezdve 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készülnek az órák, itt is kiemelésre került a környezetbarát gyártás. Érkeznek új Nike és Hermés szíjakkal és a hozzájuk passzoló megújult Watch Face-ekkel.

Gyakorlatilag egy S szériát mutatott be az 5. generációval az Apple. Ott nyúlt bele ahol kellett – gondolok például az Always On Retina kijelzőre. Azonban az érdemi külső változtatást nem eszközölt az Apple az órán és sajnos a nagyon várt Sleep Tracker sem került idén bemutatásra. Ha megérkezik a pontos specifikáció az Apple oldalára, akkor egy kicsit jobban górcső alá vesszük a technikát, addigis…

Mit gondoltok az új szériáról?