Elindult Magyarországon az Apple Pay, így használhatod!

Az OTP hajnalban frissítette applikációját, amiben már elérhető az Apple Pay szolgáltatás! A délelőtti sajtótájékoztatón a bevezetés részleteiből is osztottak meg információt.

Ahogyan azt már egy ideje vártuk, és amivel kampányolt is a vállalat múlt hét óta, az OTP Bank hajnalban frissítette az SmartBank alkalmazását, amiben mostantól elérhető az Apple Pay. Délelőtt pedig Csányi Péter osztotta meg a bevezetés részleteit a sajtóval.

Kezdjük a legfontosabbal: jelenleg legegyszerűbben a SmartBank alkalmazáson keresztül tudod beállítani az Apple Pay-t az iPhone-odon. Ehhez pedig egy OTP-s betéti vagy hitelkártyára lesz szükséged. Jelenleg csak MasterCard és Maestro kártyákkal működik, vagyis a VISA kártyával sajnos nem tudod használni (dolgoznak rajta), ahogyan a Simple-ben digitalizált más bankok kártyáival sem.

Ha ezek megvannak, és aktiváltad, akkor nincs is más dolgod. Minden olyan POS terminálnál használhatod világszerte, ami kezeli a PayPasst, illetve azokban a webshopokban, ahol látod az Apple Pay logót a fizetési lehetőségeknél (itthon vélhetően egyre több webshop integrálja majd). Nincs szükség PIN kódra, a telefonoddal azonosítod magad.

Csányi mesélt kicsit az eddigi mobilfizetésről is az OTP-ben. Az Androidosoknak elérhető Simple appos megoldáson keresztül az elmúlt másfél évben 175 ezer ügyfél 5 millió tranzakciót hajtott végre 20 milliárd forint értékben. Úgy becsülik, hogy 500 ezer OTP-s ügyfélnek van Apple készüléke, akik gyakrabban és nagyobb átlagos kosárértékkel fogják a szolgáltatást használni, így ennél jóval magasabb forgalmat remélnek a jövőben csupán a mobilfizetésben.

Az Apple Pay bevezetés egyébként a többkörös tárgyalásokkal, fejlesztésekkel és tesztelésekkel együtt nagyjából 1 év volt az OTP ügyvezető igazgatójának beszámolója szerint. Több mint 100 ember dolgozott rajta, hogy végül elindulhasson. Az Apple egy külsős csapatot bízott meg az alapos teszteléssel, és csak ezután indulhatott el.

Bár sokaknak egyértelmű, aki esetleg a többletköltségek miatt aggódna: az Apple Pay-nek ugyanúgy nincs többletköltsége számodra, mintha bankkártyával fizetnél.

A szolgáltatás egyébként instant siker: csak a ma reggeli órákban már több mint 10 ezren regisztrálták be kártyájukat!

Használtad már vásárlásnál és lőttél róla képet? Oszd meg velünk is! Az eddigi képeket és a hajnali email özönt is őszintén köszönjük nektek! Mi is annyira vártuk ezt a napot, mint ti!