Bréking: megérkezett az AirPods Pro!

A várakozásoknak megfelelően az Apple ma frissítette kínálatát, amibe bekerült az AirPods agybadugós kivitele.

Az elmúlt hónapokban egyre több forrás erősítette meg, hogy érkezni fog az idén egy újabb frissítés a tavaszi második generáció után, ami az AirPods Pro lesz. Aztán a hetekben felerősödtek azok a hírek is, miszerint még októberben egy csendes update-ben kerül majd piacra az új termék. De miről is beszélünk?

Az AirPods Pro kialakítása közel áll az eddigi renderekhez, amik már felkészítettek a látványra. Az eddigiekhez képest a Pro verzióban egy kicsit csökkent a szár hossza, és ami még fontosabb: egy nagy gumiharangot kapott. A harang cserélhető, háromféle méretben kapunk hozzá, hogy mindenki fülméretéhez igazodjon. Nem szeretek ízlésről vitatkozni, de itt bizony az látszik, hogy nagy áldozatokat hoztak meg design téren, elsősorban a funkcionalitás javára.

Az AirPods Pro ugyanis aktív zajszűrést kapott, amit kedvünkre ki-bekapcsolhatunk. Bekapcsolt állapotban egy mikrofon monitorozza a környezetünk zaját, amit ellenfázisú hullámokkal csökkent. Az adaptív hangszínszabályozás pedig rendkívüli hangminőséget ígér: a beépített erősítő nemcsak a belső mikrofonnal dolgozik együtt, de a jól ismert H1 chippel is. Az egész rendszert SiP-re (System in Package) keresztelték. Már alig várjuk, hogy ezt le is tesztelhessük!

Az eddigiektől eltérően az AirPods Pro már izzadság- és vízálló lett (IPX4 besorolású), ami egy fontos és sokak által várt tulajdonság. Akkumulátoridőben 24 órát ígér az utántöltésekkel, egyszeri feltöltésre pedig 4,5 óra zenehallgatást. Ez jó, de nem közelíti meg a Beats teljesítményét, amit méretéből adódóan el sem várhatunk.

A vezetéknélküli töltés végre alapfelszereltség, nem felárral kérhető, mint a második generációs AirPods esetében. A tok viszont jóval nagyobb lett, szélesebb, így nem lehet majd annyira diszkréten zsebben hordani. És a hírekkel szemben nincs színválaszték, maradtak a fehérnél. Ennek speciel örülök, nem kell több termékvariáns.

A végére az ár: 99 900 forint, vagyis bruttó százezer lesz a hazai ára. Szép kerek. Nyilvánvalóan drágább lett, de a kategóriájában ez egy teljesen korrekt árazás.

Összességében azt kaptuk, amiről a hírek szóltak. Hogy a piac hogyan fogadja, azt viszont szerintem majd a tesztek döntik el. Mi természetesen lecsapunk egyre, amint tudunk. Az iSTYLE webshopjában már te is feliratkozhatsz

, és amint érkezik, értesíteni fognak!

Neked mennyire jön be az AirPods Pro? Van olyan funkciója, amiért megfontolod majd a vásárlást? Mit hagytak ki belőle? Egyáltalán tetszik valakinek ez a design?