Bréking: szeptember 10-én lesz az idei iPhone Keynote!

Az Apple kiküldte a meghívokat és hivatalosan is megerősítette a szakértők által várt időpontot.

Az Apple kiküldte a sajtónak szánt meghívókat az idei Keynote-ra, ahol elsősorban a 2019-es iPhone modelleket mutatja majd be. Az esemény szeptember 10-én kezdődik magyar idő szerint 19:00 órakor. A helyszín pedig ismételten a Steve Jobs Theater.

Általában a meghívók képe vagy üzenete alapján szokás némi spekulációba kezdeni a tematikával kapcsolatban. Nos, a kép alá ezúttal a “by innovation only”, vagyis a “csakis innováció által” üzenet került. Hogy ebből ki mire asszociál, az eltérő, de reméljük nem üresen puffogtatják az innováció szót, és akár még valami mgelepőt is előhúz majd ingujjából Tim Cook.

Az előzetes várakozások szerint a 2018-as iPhone vonal frissítéséről lesz szó, vagyis ugyanúgy három modell kerül leleplezésre a tavalyival megegyező méretben. Külsőleg a legnagyobb különbség a harmadik kamera megjelenése lesz, ám abban nem vagyunk biztosak, melyik modellek kapják meg. Az aksiidő-növekedés azonban biztosnak tűnik.

Az Apple Watch terén nagy volt a nyáron a csend, ám az elmúlt időszakban nagy meglepetést okozott a pletyka, miszerint visszatér a kerámia modell és jön az új titánium anyaghasználat is. Elvileg az Series 4 után itt is kisebb ráncfelvarrást várunk csak.

Összességében a hírek egy visszafogott Keynote-ról szólnak. Azonban ne feledjük, hogy az idei WWDC előtt mindenki azt tippelte, hogy minden idők egyik legunalmasabb Apple eseménye lesz, aztán jött a meglepetés, és csak kapkodtuk a fejünket. Na ennek várjuk legalább az 50%-át, és akkor már boldogak leszünk!

Ilyenkor megszokott kérdés a mi közvetítésünk, és jó híreink vannak. A pontos formát még nem tudjuk, de visszatérünk az élő kommentálással, és a WWDC-hez hasonlóan az esemény után podcastben szedjük majd össze gondolataink. A megszokott cikkek mellett természetesen.

Tartsatok velünk szeptember 10-én!