Bréking: visszatért az iPad mini és az iPad Air is

Az Apple két új iPadet dobott a piacra. Az eddig is ismert és sokak által várt iPad mini mellé új, 10,5 inches iPad Air érkezett.

Úgy tűnik, a jövő hétfőn megrendezésre kerülő Apple Keynote tényleg csak és kizárólag a szolgáltatásokról fog szólni. Az iPadekről úgy tűnik semmiképp sem. Eddig megosztottak voltak a pletykák, hogy a mini mellett a 6. generációs iPad frissítése vagy egy új méret érkezik-e, utóbbi nyert. Egy héttel a bemutató előtt ugyanis kikerült az Apple Store-ra a kínálatba visszakerülő iPad mini és iPad Air is.

A teljes frissített iPad kínálat egy képen

A két termékben rendkívül sok a közös, soroljuk:

  • Egyaránt az A12 Bionic chip dolgozik a háttérben, ami tényleg bika teljesítményre képes (ez a 2018-as iPhone-ok motorja is). Top játékok, Photoshop, AR cuccok, ami kell.
  • Retina kijelző True Tone technológiával. Vagyis az alapvető dolgokban nem volt kompromisszum, ezért nem jóárasított készülékekről beszélünk, mint tavaly.
  • Maradt a Touch ID és a 3,5 mm-es jack csatlakozó is. Vagyis nem a legújabb iPhone és iPad Pro kinézet Face ID-val (felső képen balra), inkább a megszokott külalak (jobbra).
  • Első generációs Apple Pencil támogatás.
  • 6,1 mm-es vastagság: ez minimálisan vastagabb, mint a iPad Pro (5,9 mm), de egyértelműen vékonyabb, mint a 6. generációs iPad (7,5 mm).
  • Három színben érkeznek: ezüst, asztroszürke és arany.
  • Kétféle tárhellyel kaphatóak: 64 GB és 256 GB.
  • Wi-Fi és Wi-Fi + cellular kivitelben.

Az iPad mini ezek után egy 7,9 hüvelykes zseboroszlánnak tűnik, amiben bőven lesz kraft az elkövetkezendő hosszú években, mégis elfér egy nagyobb farzsebben. Az induló ár ennek megfelelően 154 990 forint, a teteje a 256 GB-os cellularos modell 248 990 forintba kerül majd.

Az iPad Air visszatérése némiképp meglepő fordulat: szinte napra pontosan két éve, 2017. március 21-én jelentette be az Apple az iPad Air 2 forgalmazásának megszüntetését. Most azonban visszatért, és a 10,5 hüvelykes kijelzőjével, a fél kilós súlyával és a fenti listában olvasható erősségeivel kifejezetten ígéretes terméknek tűnik. Ehhez ráadásul Smart Keyboardot is csatlakoztathatunk majd, ahogy az a képen is látható. Leginkább egy előző generációs iPad Próhoz hasonlítható, viszont annál kedvezőbb áron: az induló ára 195 990 Forint.

Neked mik az első benyomásaid a két új iPadről?