Egyelőre nem lesznek letölthető számlapok az Apple Watch-ra

Évek óta lehet olvasni pletykákat azzal kapcsolatban, hogy hamarosan elérhetők lesznek a külsős fejlesztők által készített számlapok az Apple okosórákra. A találhatásnak egy időre most vége szakad.

A svájci TagesAngzeiger lapnak adott interjút az Apple két alelnöke, Deidre Caldbeck és Kevin Lynch, akik elárulták, hogy a vállalat egyelőre fontolóra sem veszi azt, hogy külső forrásból is le lehessen tölteni számlapokat az Apple Watch készülékekre. Ennek oka prózai és érthető: a számlap gyakorlatilag az eszköz főképernyője, így az Apple szeretné ennek fejlesztését saját kézben tartani annak érdekében, hogy a működést mondjuk egy szoftverfrissítés után is garantálni tudják.

Azt is elárulták, hogy a digitális korona működését a felhasználói visszajelzések alapján változtatták meg, az egyszeri nyomás a Contol Centert fogja előhozni az alkalmazásváltó helyett, amely kétszeri gombnyomással lesz elérhető. A watchOS 10-ben elérhető Smart Stack elrendezés – amely gyakorlatilag egy widgetekből álló körhintát takar – szintén felhasználói visszajelzések alapján lett kifejlesztve. A Force Touch kapcsán pedig érdekesség gyanánt elárulták, hogy az első Apple Watch-okban a relatíve kis kijelzők mellett erre még szükség volt, de a jelenlegi kijelzőkön rengeteg információt tudnak megjeleníteni és a kezelés is könnyedén megoldható, úgyhogy az erősebb nyomásra előugró extrák megjelenítése okafogyottá vált.