Elképesztő Apple relikviák árverés alatt

Egy funkcionáló Apple-1 számítógép, egy bontatlan 4 GB-os iPhone, a NeXT Computer alapítóinak első belépőkártyái, illetve a Steve Jobs által 1983-ban viselt bőrdzseki is szerepel a listán.

Az RR Auction oldalán gyakran lehet Apple-lel és Steve Jobs-szal kapcsolatos relikviákkal találkozni, de a jelen pillanatban elérhető kínálatuk messze túlmutat az átlagoson: 2024. augusztus 22-ig több mint 200 különlegességre lehet licitálni. Nem egyszerű feladat szemezgetni közöttük, de vannak kiemelkedő tételek, például az a 9 darab Polaroid felvételcsomag, amelyek a NeXT Computer alapítóinak és első munkavállalóinak ideiglenes belépőkártyáiként funkcionáltak. A fényképekre filctollal írták fel a neveket, Steve Jobs mellett George Crow, Rich Page, Susan Kelly Barnes, Tom Carlisle, Bruce Blumberg, Lynn Takahashi, Bud Tribble és Dan’l Lewin fotója vásárolható meg. Érdekesség, hogy Blumberg (Product Marketing Manager and Senior Development Support Engineer) és Jobs fotóin sokkal kontrasztosabbak a feliratok, ezeket a felvételeket vagy máshogy tárolták, vagy más filctollal írták fel a nevüket.

NeXT Computer belépőkártyák aukción

Megvásárolható az a bőrkabát is, amelyet Jobs az IBM székháza előtt készült fotón viselt 1983-ban: a felvétel azért lett híres, mert az egykori cégvezető félreértelmezhetetlen kézmozdulattal intett be a konkurens vállalatnak rajta. Van továbbá egy bontatlan, 4 GB-os iPhone is, amelyből egy korábbi példány 190 000 USD-ért, azaz majdnem 70 millió forintért cserélt gazdát, ennél a példánynál legalább 80 000 USD-re számítanak. A korai hardverek rajongóinak szívét pedig valószínűleg az a működő Apple-1 számítógép fogja megdobogtatni, amelyet Jobs és Woz ajándékozott Dana Redingtonnak, az Apple első alkalmazásmérnökének 1978-ban. 

Apple-1 számítógép aukción

Az Apple rajongóknak javasoljuk a teljes lista végignézését, hiszen minden egyes tételhez részletes leírás is tartozik, ezeken keresztül rengeteget érdekességet lehet megtudni az Apple történetéről és Steve Jobsról.