Így működnek a Reakciók FaceTime hívások közben Macen

A macOS Sonoma operációs rendszerrel megérkeztek az iOS 17-ből ismerős Reakciók a FaceTime hívásokba, mutatjuk, hogy hogyan lehet őket használni.

A macOS Sonoma operációs rendszerrel megérkeztek a Reakciók, azaz a gesztusokkal aktiválható effektek a FaceTime hívásokba a Maceken is. A használatuk feltételezi az Apple rendszerchip meglétét, de az Intel processzorral szerelt gépeken sem kell lemondani róluk, viszont ezeknél egy iPhone 12-t vagy annál újabb készüléket kell használni képrögzítőként a folyamatossági kamera funkcióval. Fontos tudni, hogy a funkció alapértelmezetten be van kapcsolva, tehát az érzékenyebb, mondjuk üzleti hívások előtt érdemes lehet végiggondolni, hogy szükségünk van-e rájuk, bár az efféle beszélgetések során nem valószínű, hogy bárki használna olyan gesztusokat, amik aktiválják a látványos effekteket. Mindenesetre a kikapcsolás is gyerekjáték, a FaceTime alkalmazás megnyitása után a menüsorban megjelenő, zöld hátterű kamera ikonra bökve alul egy kattintással tudjuk deaktiválni a funkciót. A Reakciók gomb melletti kis nyíllal le is nyithatjuk a menüt, és az effekteket manuálisan is bekapcsolhatjuk, tehát nem feltétlenül szükséges a gesztusvezérlés hozzájuk, bár úgy látványosabb az egész.

FaceTime Reakciók bekapcsolása Macen

Nyolcféle effekt érhető el. A szálldosó szívekhez egy szívecskét kell formálnunk a kezeinkkel, a lufik megjelenítéséhez a nemzetközileg ismert győzelmi V-betűt kell formálnunk az ujjainkkal, ha ezt mindkét kezünkkel megtesszük, konfetti-eső lesz a háttérben. A felfelé és lefelé néző mutatóujjak like és dislike jeleket hoznak elő, ha mindkét kezünkkel mutatóujját lefelé irányítjuk, elkezd esni a virtuális eső a háttérben. A dupla like viszont tűzijátékot hoz elő, aki pedig egy lézershow-ra vágyik, mindkét kezével formáljon metálvillát. A funkció iOS 17 alatt is elérhető.