Fejek hullanak a Huawei-nél, iPhone-ról posztolnak az alkalmazottak

Nem ez az első eset, de most telt be a pohár a vezetőségnél. Lefokozások és fizetésmegvonások várnak az iPhone-os alkalmazottakra.

Nem ez az első eset, de most telt be a pohár a vezetőségnél. Lefokozások és fizetésmegvonások várnak az iPhone-os alkalmazottakra.

Az sosem árt, ha egy cég, és annak alkalmazottai hisznek a saját termékeikben. Vagy ha nem is, de legalább kínosan ügyelnek rá, hogy ezt kommunikálják a világ felé. Képzeljük el a helyzetet, hogy Elon Musk egy Toyotával érkezik a sajtótájékoztatóra. Vagy, hogy a Google supportját help@yahoo.com e-mail címen érhetnéd el. Vagy, hogy a Huawei iPhone-ról posztolja újévi jókívánságait.

Ja, hogy ez utóbbi meg is történt? Nofene. Történt ugyanis, hogy szilveszterkor, éjfél előtt úgy fél órával a Huawei gondolta, Twitteren köszönti kedves vásárlóit, akik megtisztelték bizalmukkal a vállalatot. Még újévi fogadalmat is tettek 2019-re: „még több lehetőséget akarnak adni a kapcsolattartásra szeretteiddel“. A történetnek csak egy szépséghibája volt: az a fránya “via Twitter for iPhone” felirat az alján.

Ezután ráadásul elsütöttek egy „feltörték a fiókom“ típusú érvelést is, miszerint asztali gépről akartak ám posztolni, csak VPN problémák adódtak, így gyorsan a kéznél lévő roaming SIM-es iPhone-nal tolták ki a posztot. A bakit észrevevő Marques Brownlee posztja alá meg a „nyílt platform“ kialakítására fordított törekvéseikről meséltek egy sort, amire Brownlee-nek is megvolt a velős válasza.

A Huawei egyébként nem először esik bele ebbe a verembe, például a vállalat arcának megválasztott Gal Gadot is iPhone-ról jelentette be, hogy Huawei telóval nyomja a továbbiakban. Ez viszont az első eset, hogy azt is tudjuk, hogyan reagált az esetre a vezetőség. Chen Lifang alelnök január 3-án kiadott egy memót, amelyben a kiosztott büntikről mesélt példát statuálandó.

Noha magát a bakit egy kiszervezett közösségi média menedzser cég vétette, házon belül is találtak felelősöket. Ez alapján „a Huawei brandnek okozott károk“ miatt a felelős két alkalmazottat lefokozták, fizetésüket ~200 ezer forinttal csökkentették, a marketingvezető pedig egy évig nem kap fizetést, csak hogy legközelebb ne felejtsen el a jó telefon javasolni VPN problémák esetén…

Forrás: MacRumors