Hamarosan érkezik a Final Cut Pro és a Logic Pro az iPadekre

A szoftvereket előfizetéses konstrukcióban lehet majd elérni, a Final Cut Pro futtatásához mindenképp Apple rendszerchipre lesz szükség.

2023. május 23-án két nagyon fontos alkalmazással bővül majd az iPadekhez kapcsolódó App Store kínálata: a Final Cut Pro és a Logic Pro megjelenése gyakorlatilag pontot tesz annak a kérdésnek a végére, hogy teljes mértékben használható-e az iPad munkaeszközként. A professzionális videóvágó és zeneszerkesztő szoftverek felhasználói felülete természetesen át lett dolgozva annak érdekében, hogy az érintőkijelzők és a multi-touch segítségével is a lehető leghatékonyabban lehessen kezelni őket, a végeredmény az eddig látottak alapján nagyon meggyőző, ez videón ide kattintva nézhető meg. A Final Cut Pro futtatásához nem meglepő módon mindenképp Apple rendszerchipre lesz szükség, tehát a minimális rendszerkövetelményt az M1-es iPad Air és iPad Pro készülékek ugorják meg. A Logic Pro kevésbé hardverigényes, a minimum itt az A12 Bionic rendszerchip, amely többek között a 8. generációs iPadben, a 3. generációs iPad Airben és az 5. generációs iPad Miniben teljesít szolgálatot.

Logic Pro iPaden

A Maceken futó változatokkal ellentétben a szoftvereket nem lehet egy összegben megvásárolni, kizárólag előfizetéses konstrukcióban lehet majd őket használni. Ennek összege havi 4,99 vagy évi 49,99 USD, ez utóbbi jelenlegi árfolyamon körülbelül 17 000 forint, bár a konkrét hazai árakat még nem tudjuk. Ha ezt összehasonlítjuk azzal, hogy a két szoftverért együtt Macen 219 980 forintot kell fizetnünk, akkor kiszámolható, hogy 6 évnél hosszabb folyamatos használat esetén lesz csak drágább a havidíjas konstrukció, mint az egyszeri vásárlás, az pedig nagyon hosszú idő. A könnyedén elérhető havidíjas konstrukciónak köszönhetően valószínűleg sok új felhasználó is ki fogja próbálni ezeket a professzionális szoftvereket.