Így készíts szemkápráztató felvételeket az iPhone-oddal!

Az Apple dedikált videókon keresztül mutatja be, hogy hogyan lehet a legjobban kihasználni a Filmszerű módot, illetve mi szükséges a látványos nyári felvételek készítéséhez.

Az iPhone-ok erősségeit hosszasan lehetne sorolni, de az egyik legfontosabb közülük kétségtelenül az egyszerű képalkotás. A kiváló minőségű kamerának és az átgondolt szoftvernek köszönhetően egy almás okostelefonnal szó szerint gyerekjáték szép fotókat csinálni, de vannak olyan trükkök, amelyek segítségével az átlagostól eltérő felvételeket is lehet készíteni anélkül, hogy egy vagyont kellene költeni különféle kiegészítőkre. 

Az Apple nemrég két videót tett közzé a Kreatív Projektek programon belül, amelyekben jól érthetően kerülnek bemutatásra a kamerához kapcsolódó különleges funkciók. Az elsőben Arielle Bobb-Willis portréfotós demonstrálja, hogy hogyan lehet videomontázst készíteni a Filmszerű módban, amely az iPhone 13 családdal debütált. A funkciót a tulajdonosok egy része nem is ismeri, pedig az egyszerűen és villámgyorsan változtatható fókusz valóban filmes hatású, látványos végeredményhez vezet. A bemutató cégén a szerkesztési lehetőségek is ismertetésre kerülnek.

A Filmszerű mód használatához a következőket kell tenni:

  • Ellenőrizd, hogy a készüléked a legújab iOS verziót használja-e, illetve hogy az iPhone-od támogatja-e a Filmszerű módot. A funkció jelenleg a következő készülékeken érhető el: iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro, iPhone 13, iPhone 13 mini.
  • Nyisd meg a Kamera alkalmazást, majd lapozz a Filmszerű módhoz.
  • Fekvő módban koppints a nyílra a beállítási lehetőségek megjelenítéséhez.
  • A mélységet a fogástól függően jobb felső vagy bal alsó sarokban található apertúra (f betűre hasonlító) ikon megnyomása után lehet állítani.
  • Az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max készülékeken az 1x ikon megnyomásával lehet váltani a telefotókamera és a széles látószögű kamera között. 
  • Koppints az exponálógombra, majd húzd el a csúszkát, ezzel meghatározva, hogy fényesebb vagy sötétebb legyen a videó.
  • Ha szükséges, kapcsold be a vakut a villám ikonnal!

A második videó címe viszonylag hosszú, de annál beszédesebb: Hogyan fényképezzünk és szerkesszünk drámai nyári fényt az iPhone-on. Ebben nem meglepő módon a fényeken és az árnyékokon van a hangsúly, és nem csak a készülékek technikai lehetőségei kerülnek bemutatásra, hanem az elméletről is szó esik. Mindenképp javasoljuk a videók megtekintését, hiszen szó szerint pár perc alatt olyan tudást kaphatunk, amelynek köszönhetően még az eddigieknél is jobb felvételeket készíthetünk a telefonunkkal!