Új béta szoftverek érkeztek

A fejlesztők számára elérhető az iOS és az iPadOS 15.5 második bétája, mellettük friss macOS, tvOS és watchOS is érkezett.

A fejlesztők számára elérhetővé váltak a különféle Apple operációs rendszerek friss béta verzió, amelyeket az Apple Developer Centeren vagy akár OTA is le lehet tölteni a különféle készülékekre. A nagyjából egy héttel korábban publikált első bétákhoz képest nem változott sok minden, iOS esetén az újdongások elsősorban az Apple Payt és a Tárcát érintik:

  • Az Apple Cash számára megjelentek a küldési és fogadási lehetőségek a tárcában.
  • A fizikai Apple kártyát a Tárca beállításai között "Titanium Card" néven lehet megtalálni.
  • Az Apple Pay mostantól Apple Cash néven fut az Üzenetekben.
  • Az iTunes Pass mostantól Apple Account Card néven fut a Tárcában. 

A fentieken túl sok egyéb mellett a HealtKitben elérhető vált az EU Digital COVID Certificate (EU DCC) formátumú oltásigazolások importálása és onnan Tárcába helyezése, a HomePod alkalmazásban történtek kisebb fejlesztések és javítások, a a Safariban változott a keresés ikonja, a Control Panelbe betelepült Spotify esetén pedig kattintásra elérhető a teljes keresési előzmény. Az iOS mellett friss verzió érkezett az iPadOS-ből (15.5 beta 2), a macOS Monterey-ből (12.4 beta 2), a tvOS-ből (15.5 beta 2) és a watchOS-ből (8.6 beta is) is. Kíváncsiak vagyunk a rendszerek végleges változataira, az újdonságokról pedig természetesen beszámolunk majd!