Látványos koncepció videón az iPhone 12 Pro

Alig egy hónapja mutatta be az Apple az idei iPhone szériát, de már most csordogálnak a hírek a 2020-as modellekről. Nem csoda, hiszen a vállalat inkább jövőre tervez nagyot villantani. A pletykák alapján nemrég egy igencsak meggyőző koncepció videó is készült.

Az idei csendes iPhone szériát érintő frissítés erőteljesen arra enged következtetni, hogy az Apple a nagyobb fejlesztéseit inkább a 2020-as évben debütáló modellek esetében hozza majd el a felhasználóknak. A tech piacot olyannyira foglalkoztatja a vállalat jövő évi nagy húzása, hogy már most rengeteg pletykát hallhattunk róla, melyek egy része megbízható forrásból jött.

Na de miket is hallottunk eddig a jövő évi iPhone-okról? Ming-Chi Kuo – aki az egyik legmegbízhatóbb szivárogtató – még az idei széria megjelenése előtt azt állította, hogy a 2020-as modellek alapvetően három dologban fejlődnek majd. Az egyik legjelentősebb lépés ezek közül az 5G sávszélesség megjelenése lehet, melyet egyelőre Qualcomm chipje teszi majd lehetővé. Azonban az Intel mobiltelefonokba szánt modemeket fejlesztő részlegének felvásárlása kapcsán valószínűsíthető, hogy az Apple a közelgő években már saját megoldással tervez.

A másik nagy dobás kamera tekintetében várható. Az idei modellek is leginkább ezen a téren fejlődtek, azonban jövőre a vállalat inkább a – Tim Cook által nagyon pártolt – AR vonalra erősítene rá a Time of Flight technológiával ellátott szenzor segítségével. Arról egyelőre megoszlanak a vélemények, hogy a 3D-s kamerarendszer igényel-e egy negyedik objektívet is, azonban a címben említett koncepció videón is négy lencsét láthatunk.

Végül, de nem utolsósorban pedig – a talán legszembetűnőbb – változás a megújult dizájn lehet. A hírek szerint az Apple szakítana a kerekded formavilággal, és visszatérne néhány, az iPhone 4-nél megjelent stílusjegy, például a le nem kerekített élek. Továbbá sokak hőn áhított vágya válhatna valóra a notch eltűnése által. A vélemények itt is erősen megoszlanak, bizonyos források szerint jövőre csak vékonyodik, míg mások szerint teljesen kivezetésre is kerül a szenzorsziget.

Bárhogy is történik majd, a képernyő/előlap arány mindenképpen javulni fog, melyre a piac az utóbbi években meglehetősen ki van hegyezve. Kuo szerint várható, hogy a high-end modellek méretei sokkal nagyobb mértékben elkülönülnek majd, megkönnyítve a döntést a felhasználók számára. A jelenlegi 6,5″ és 5,8″-es átmérő helyett 6,7″-es és 5,4″-es megjelenítőt kaphatnak majd, melyek között a különbség durván megduplázódik.

A kettő közötti aranyközépút pedig ugyanúgy az olcsóbb, 6,1″-es képernyővel szerelt modell maradhat. Az Apple bepótolhat több olyan újítást is, amelyet már az idei évre jósolt több forrás is. Ilyen a kétirányú – vagy más néven bilaterális – töltés, a vízszintes helyett függőleges irányban mozgó némító kapcsoló, valamint a már tényleg jogosan elvárató USB-C csatlakozó is. Lássuk, mi a véleménye az eddig említett változásokról a Path Of Design nevű YouTube csatornának, mely a koncepció videót feltöltötte.

Ha végignézzük a kisfilmet láthatjuk, hogy a Yasser Farahi nevű készítő a legtöbb pletykához hű volt. Láthatjuk a négylencsés kamerarendszert, az USB-C csatlakozót, a kétirányú töltést, a gyökerekhez visszatérve megújuló dizájnt, valamint azt, hogy hogyan is nézhetne ki a jövőre debütáló, notch nélküli iPhone. Természetesen semmit sem érdemes készpénznek venni, hiszen ez csak egy korai koncepció, viszont jól bemutatja a jelenlegi piaci elképzeléseket.

Nektek hogy tetszik a videón látható dizájn? Ti is visszanyúlnátok az iPhone 4-hez megjelenés tekintetében, vagy jobban tetszenek a mostani kerekded idomok?

Forrás: 9to5Mac