Így lehet naplózni a lelkiállapotot watchOS 10 alatt

Tovább bővült az Apple Watch egészségmegőrzéssel kapcsolatos repertoárja, a korábbiaknál nagyobb hangsúly van a mentális egészségen.

Az Apple Watch okosórákon futó watchOS operációs rendszer legfrissebb, 10-es változata több egészséggel és fitnesszel kapcsolatos újdonságot is hozott, amelyek elsősorban a mentális egészség támogatását célozzák, amely a fizikai egészséghez hasonlóan rendkívül fontos az ember életében. Az Apple Watchok mostantól képesek diszkréten és kényelmesen naplózni a tulajdonos lelkiállapotát avagy hangulatát is, a használathoz a következőt kell tenni.

  1. A watchOS 10 operációs rendszert futtató Apple Watch-on nyissuk meg a Tudatosság (Mindfulness) alkalmazást.
  2. Válasszuk a Lelkiállapot (State of Mind) menüpontot.
  3. Válasszuk ki, hogy mit szeretnénk naplózni: azt, hogy az adott pillanatban hogy érezzük magunkat, vagy azt, hogy összességében hogy éreztük magunkat a nap folyamán.
  4. A korona használatával a következő lehetőségeket választhatjuk: nagyon kellemetlenül, kellemetlenül, kissé kellemetlenül, semlegesen, kissé kellemesen, kellemesen, nagyon kellemesen.
  5. Nyomjuk meg a pipát a jobb felső sarokban.
  6. Ezt követően opcionálisan kijelölhetünk érzéseket, amelyek leírják az állapotunkat (pl. izgatottság, szenvedély, boldogság, büszkeség stb.).
  7. Végül szintén opcionálisan kiválaszthatjuk, hogy minek volt a legnagyobb hatása ránk (pl. öngondoskodás, hobbik, család, barátok, partner stb.).

A korábban elmentett állapotainkat az iOS 17-et futtató iPhone-on vagy az iPadOS 17-et futtató iPaden az Egészség alkalmazáson belül a Böngészés > Mentális jólét menüpont alatt találjuk. Az appban látható, hogy a lelkiállapot hogyan függhet össze az olyan ténye­zők­kel, mint például a nappali fényben töltött idő, az alvás, a test­mozgás és a tuda­tos­ság­gal töltött percek.