Meghosszabbították a minden Apple fejlesztő számára elérhető, 25 ingyenes Xcode Cloud számítási óra elérhetőségét

A jövő évtől sem kell fizetni a havi 25 óráért, ráadásul az ajánlat a már regisztrált és a friss fejlesztők számára is elérhető.

Az Apple a 2021-es WWDC konferencián számos egyéb újdonság mellett bejelentette az Xcode Cloud nevű felhőalapú szolgáltatáskészletét, amelynek segítségével a fejlesztők könnyebben és gyorsabban tudják elkészíteni és tesztelni az almás platformokon futó alkalmazásaikat. A teljes szolgáltatás több különböző eszközből áll, van például olyan, amely gondoskodik a szoftverek új változatainak build-eléséről az összes célplatformra, egy másik pedig az elkészült build tesztelését tudja elvégezni az összes célplatformon, aminek köszönhetően a fejlesztők nem csak időt spórolnak, hanem nem is kell a teszteléshez infrastruktúrát, gépparkot fenntartaniuk. 2022-ben a vállalat a szolgáltatáscsomagot minden fejlesztő számára elérhetővé tette, ráadásul havonta 25 számítási órát ingyenessé is tett. Az akkori mondás az volt, hogy mindez az idei év végéig elérhető, augusztusban pedig különféle fizetős csomagokat is bevezettek, amelyek között látszódott a 2024-től bevezetésre kerülő 25 órás csomag is, 14,99 USD-s áron.

25 ingyenes Xcode Cloud óra

A mai napon azonban bejelentették, hogy a havi 25 ingyenes számítási óra megmarad, ráadásul a már regisztrált fejlesztőknek semmit nem kell tenniük azért, hogy ezt elérjék, januártól ugyanúgy megy tovább minden, mintha mi sem történt volna. Természetesen a frissen regisztrált fejlesztők számára is elérhetők lesznek az ingyenes órák, illetve mindenki számára vásárolhatók továbbiak is, amennyiben a 25 nem lenne elég: havi 100 óra 49,99 USD-be, 250 óra 99,99 USD-be, 1000 óra pedig 399,99 USD-be kerül.